Trucuri pentru a face fata tentatiilor culinare

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 7 Noi 2011, 11:24

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza
Trucuri pentru a face fata tentatiilor culinare

Esti un gurmand. Si de ce nu ai fi, daca peste tot sunt tentatii care mai de care: fast-food-uri, patiserii, panouri publicitare cu prajiturele delicioase, ori o inghetata la coltul strazii?

Insa, tinand-o in acest ritm, ai constatat ca nu e sanatos ceea ce ai mancat, ori ca ai pus cateva kilograme in plus. Asa ca vrei sa faci tot posibilul sa te abtii. Dar cum?

1. Divizeaza si cucereste!

Daca mancarea este impartita in portii mai mici, atunci vei manca, inconstient, mult mai putin.  Participantii unui studiu, carora li s-au dat 24 de prajiturele individual ambalate, le-au consumat in 24 de zile, asta insemnand cate o prajitura pe zi. In cadrul aceluiasi studiu, altii au primit un singur pachet cu 24 de prajituri. Acestia din urma le-au “devorat” in doar sase zile.

”Mancarea individual ambalata te va determina sa mananci portii mai mici, deoarece, in momentul in care vei desface urmatoarea prajitura, vei avea timp sa te gandesti ca, poate, ai mancat putin cam mult”, e de parere Amar Cheema, unul din autorii studiului.

2. Fa inventarul!

Inainte sa infuleci un snack la ora 3 dupa-amiaza, gandeste-te putin la ceea ce ai mancat la pranz. Un alt studiu a dovedit faptul ca cei care se gandesc la ceea ce au mancat la pranz, vor manca mai putine prajituri pana la finalul zilei, decat cei care se gandesc la ceea ce au mancat la micul dejun. Cum e posibil?

“Daca iti amintesti ceea ce ai mancat la ultima masa, iti este activat hipocampusul din creier, ceea ce te va determina sa constientizezi ca e de ajuns ceea ce ai consumat pana in momentul respectiv”, explica Suzanne Higgs, autorul studiului de la Universitatea din Birmingham.

Pentru a-ti potoli apetitul, fa o lista cu tot ce ai mancat pana in momentul respectiv (fara sa trisezi!) si poate, in acest mod, iti vei da seama ca nu iti este chiar necesar batonul acela de ciocolata “big size”.

3. Condimenteaza-ti mancarea

De ce are nevoie omul, uneori, de un baton mare de ciocolata, cu alune si caramel? Ei bine, datorita gustului delicios!

Daca esti in cautarea gustului bun, care sa iti activeze toate simturile, trebuie sa stii faptul ca un condiment potrivit este solutia.
De exemplu, tofu, care nu ingrasa, dar nu are un gust prea bun. Incearca urmatorul lucru: taie tofu in bucati de 3 cm inaltime, “tavaleste-l” prin boia de ardei dulce si oregano si frige-l cateva secunde in tigaie. Serveste-l cu o salata de andive, ceapa, susan, ulei de masline si sos de soia.

Exista si desert care nu ingrasa. Imbraca o banana in sirop de ciocolata preparat in casa : cacao, lapte, o lingurita de alune pisate si o lingurita de zahar – toate acestea amestecate timp de 1 minut. Sau, ca snack, o rola de orez expandat, imbracat in ciocolata amaruie sau iaurt de fructe. Ai dat de gustul bun?

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (5)

07.11.2011, 22:39

nu-mi place banana nici imbracata,nici dezbracata
dar un baton de cioco "small size" merge?

08.11.2011, 12:08

08.11.2011, 12:20

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!