Vanilia

Postat de Miha in Condimente pe 3 Noi 2009, 15:39

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Vanilia

Este originara din sudul Mexicului, Guatemala si alte tari central-americane.

Vanilia de foarte buna calitate se numeste "vanilie bourbon".

Pastaile de vanilie sunt lungi si subtiri, iar in 6-8 luni sunt culese si puse la fermentat. Din verde-galben devin negre-maronii si emana o aroma puternica.

Aztecii isi condimentau ciocolata cu vanilie pentru cresterea apetitului sexual, iar popoarele bastinase din America de Nord o foloseau ca moneda de schimb. Indienii o foloseau si ca medicament, ii atrubuiau efecte stimulative pentru inima.

Se spune despre vanilie ca, la fel ca si cacaoa, reduce frica, depresia si oboseala.

Zaharul vanilinat este produs din vanilina sintetica, o substanta ce miroase ca vanilia. Amestecand acasa continutul unei pastai de vanilie cu o ceasca de zahar intr-un borcan inchis ermetic, timp de cel putin 6 saptamani, vom obtine singuri un zahar vanilat de exceptie.

Mirosul de vanilie este foarte intens si usor dulce, iar gustul este, de asemenea, dulce.

Vanilia este folosita pentru aromatizarea cafelei, ciocolatei si a dulciurilor fel de fel. :) Placintele, pateurile si prajiturile vor avea un gust foarte bun prin adaugarea de vanilie.

In Mexic, scoicile si mancarurile cu carne sunt asezonate cu vanilie.

Pastaile de vanilie se pastreaza intr-un recipient etans, la loc rece si intunecos. Inainte de folosire se taie pe lung si se scoate continutul. Coaja nu este buna.

Retete recomandate:

Cheescake marmorat

Clatite cu mac

Tort Medovik

Pere cu crema de vanilie si ciocolata

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

13.02.2011, 16:11

intradevar sunt foarte bune, dar cam scumpe, am dat odata pe o singura pastaie 10 lei

13.02.2011, 16:13

Elena chiar scumpe dar cat de bune si eu cumpar rar dar cumpar

14.11.2012, 17:34

cea mai buna aroma,pt mine,vanilia

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

Magiun de prune

pe 18.09 la 16:34