Vanilia

Postat de Miha in Condimente pe 3 Noi 2009, 15:39

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Vanilia

Este originara din sudul Mexicului, Guatemala si alte tari central-americane.

Vanilia de foarte buna calitate se numeste "vanilie bourbon".

Pastaile de vanilie sunt lungi si subtiri, iar in 6-8 luni sunt culese si puse la fermentat. Din verde-galben devin negre-maronii si emana o aroma puternica.

Aztecii isi condimentau ciocolata cu vanilie pentru cresterea apetitului sexual, iar popoarele bastinase din America de Nord o foloseau ca moneda de schimb. Indienii o foloseau si ca medicament, ii atrubuiau efecte stimulative pentru inima.

Se spune despre vanilie ca, la fel ca si cacaoa, reduce frica, depresia si oboseala.

Zaharul vanilinat este produs din vanilina sintetica, o substanta ce miroase ca vanilia. Amestecand acasa continutul unei pastai de vanilie cu o ceasca de zahar intr-un borcan inchis ermetic, timp de cel putin 6 saptamani, vom obtine singuri un zahar vanilat de exceptie.

Mirosul de vanilie este foarte intens si usor dulce, iar gustul este, de asemenea, dulce.

Vanilia este folosita pentru aromatizarea cafelei, ciocolatei si a dulciurilor fel de fel. :) Placintele, pateurile si prajiturile vor avea un gust foarte bun prin adaugarea de vanilie.

In Mexic, scoicile si mancarurile cu carne sunt asezonate cu vanilie.

Pastaile de vanilie se pastreaza intr-un recipient etans, la loc rece si intunecos. Inainte de folosire se taie pe lung si se scoate continutul. Coaja nu este buna.

Retete recomandate:

Cheescake marmorat

Clatite cu mac

Tort Medovik

Pere cu crema de vanilie si ciocolata

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

13.02.2011, 16:11

intradevar sunt foarte bune, dar cam scumpe, am dat odata pe o singura pastaie 10 lei

13.02.2011, 16:13

Elena chiar scumpe dar cat de bune si eu cumpar rar dar cumpar

14.11.2012, 17:34

cea mai buna aroma,pt mine,vanilia

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30