bucatarimcudiana

1

Bucataras
incepator

brasov

Bucataras din 16.03.2011

RETETE50
PRIETENI135
Retete

Gogosi rapide

In Dulciuri la 24 Mai 2013

Am facut aluatul cu mixerul. Intr-un bol am batut oualele, sarea, zaharul, iaurtul si aromele. Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt, aluatul trebuie sa curga, ca o smantana groasa. Daca aluatul este mai moale gogosile vor fi mai pufoase si dupa ce sunt coapte vor avea gauri in...

Pui cu pleurotus

In Pui la 18 Feb 2013

Pieptul de pui se taie pe jumatate, se condimenteaza,se bate usor cu ciocanul, nu trebuie sa fie subtire. Bucatile de pui se pun in tigaia cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti la foc iute, se adauga ciupercile care se rup cu mana, nu trebuie sa fie bucati mici, se reduce focul, se...

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 26 Noi 2012

Pentru blat, mixezi untul moale cu zaharul si aromele. Adaugi treptat ouale, sarea, faina, cacao si praful de copt. Tai ciocolata  in jumatate. Intr-o tava 25x35 cm tapetata cu hartie de copt, torni compozitia si asezi deasupra in siruri, bucatile de ciocolata. Coci prajitura la foc...

Almond Roca

In Dulciuri la 26 Noi 2012

In reteta originala trebuia sa folosesc 200 gr migdale, dar eu am folosit jumate nuci si jumate alune (nu arahide) usor prajite. Intr-un vas (de preferat cu fundul dublu) se pune untul la topit ,  se adauga zaharul, amestecand pana se topeste si se lasa pana incep sa apara bule(timpul de...

Trenulet

In Prajituri la 13 Noi 2012

Pentru foaie , am separat ouale, am batut albusul spuma cu zaharul, galbenusul l-am amestecat cu uleiul, am combinat cele doua compozitii la care am adaugat faina. Aluatul l-am intins pe o foaie pergament si am copt la foc potrivit. Cand am scos foaia din cuptor am pus-o pe un servet de bucatarie...

Mickey Mouse

In Torturi la 13 Noi 2012

La ingrediente nu am trecut cantitati pentru ca este compozitia clasica de salam de biscuiti. Fiecare pune ingredientele preferate, consistenta trebuie sa fie potrivita pentru a putea fi modelata. Biscuitii se rup in bucati mari, laptele se fierbe impreuna cu  zaharul, untul (sau...

Brownie la microunde

In Prajituri la 31 Mai 2012

Se amesteca toate ingredientele, eu le-am pus intai pe  cele lichide apoi pe cele solide.  Alt lucru care mie imi place la nebunie la aceastra praji este ca am folosit un singur vas, adica am luat un vas de yena rotund, am amestecat ingredientele si l-am introdus la microunde timp de...

Prajitura cu fidea

In Prajituri la 29 Mai 2012

Tava de aragaz am uns-o cu unt topit, apoi am asezat fideaua in strat uniform pe toata suprafata tavii. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce fideaua s-a rumenit usor. Intre timp am fiert siropul din apa si zahar, pana s-a legat putin, dupa ce am luat siropul de pe foc...

Tort de primavara

In Torturi la 25 Apr 2012

Am folosit un blat de tort din 4 oua,facut dupa reteta clasica. Am taiat blatul in trei foi l-am insiropat si l-am umplut cu creme ole, un strat de vanilie si unul de capsuni. Crema am facut-o conform instructiunilor de pe ambalaj, cu diferenta ca laptele l-am inlocuit cu frisca lichida....

Cheesecake

In Dulciuri la 25 Apr 2012

Faina,sarea,zaharul, uleiul, branza de vaci si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt, esenta de vanilie, cacao  si coaja de lamaie. Compozitia rezultata se pune in 2 tavi  de chec mai mari, tapetate cu hartie de copt. Se pune in cuptorul...

Macheta Opel

In Torturi la 3 Apr 2012

Mai intai am pregatit baza, trebuia sa fac ceva rapid, (fiind pentru test), am decis sa fac salam de biscuiti, care se face simplu si rapid, se gasesc o multime de retete pe blogosfera culinara. Le-am modelat in functie de imaginatie si talent (trebuie sa recunosc ca la talent nu stau prea bine...

Pariziene cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2012

Aluatul l-am facut la masina de paine, conform instructiunilor, de obicei se pun intai ingredientele lichide, dupa care se adauga cele solide, intotdeauna trebuie sa avem grija ca sarea sa nu ia contact direct cu drojdia. Dupa ce aluatul este crescut il scoatem pe o planseta unsa cu ulei...

Cornulete fragede cu rahat

In Dulciuri la 19 Mar 2012

Mai intai se pregateste aluatul. Se pregateste un bol sau un castron cam de 3 l in care se pune iaurtul, praful de copt, untura, faina, sarea si se amesteca bine.Aluatul trebuie sa aibe o consistenta mai tare sa nu se lipeasca de maini, daca este necesar se adauga 2 linguri de apa rece. Se lasa...

Banane prajite

In Dulciuri la 2 Iul 2011

Mai intai batem oul cu zahar, faina,lapte si scortisoara. Lasam aluatul sa se odihneasca macar 10 min., eu l-am lasat 30 min.la frigider. Bananele le taiem in 2 pe lungime apoi iar in doua pe latime. Bucatile de banana le dam prin amestecul de ou cu faina, apoi prin fulgii de porumb pe...

Limonada

In Bauturi la 3 Mai 2011

am stors o jumatate de lamaie, cealalta jumatate am taiat-o feliute subtiri. intr-o carafa am pus apa plata, zeama de lamaie si zahar. servim in pahare mari in care punem cateva cuburi de gheata cu feliute de lamaie ca decor

Salata de vinete cu smantana

In Salate la 3 Mai 2011

Reteta este extrem de simpla si se pot schimba multe lucruri, cum ar fi ingredientele  sau cantitatile acestora. Se pot folosi vinete congelate de noi sau cumparate din comert, sau vinete pe care le coacem in cuptor in folie de aluminiu, pe gratar sau direct pe flacara. Se mai...

Paine cu ulei de masline

In Piine la 1 Mai 2011

Este foarte simplu de facut, numai ca dureaza 3.5 ore. Marele avantaj este ca se poate programa,adica dimineata cand pleci la servici se pun ingredientele in masina de paine , se programeaza in asa fel incat atunci cand va  intoarceti de la servici painea sa fie gata coapta,calda, iar...

Foietaj rasucit

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2011

foaia de foietaj se dezgheata, se unge cu un strat subtire de ketchup, se presara salamul taiat cubulete si cascavalul ras foaia se pliaza pe jumatate, se preseaza bine si pe latime se taie fasii cam de 2 degete grosime. fasiile astfel obtinute se rasucesc si se pun pe o tava tapetata cu...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2011

dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat in felii groase cam de 1 cm., le-am presarat cu sare si le-am lasat 5 min. feliile de dovlecel le-am tavalit prin faina, le-am dat prin ou, apoi le-am tavalit prin fulgii de porumb maruntiti si le-am prajit in ulei incins pe ambele parti.

Strudel cu branza dulce

In Dulciuri la 28 Apr 2011

foile de placinta le-am lasat la dezgetat, eu am folosit foi Bella branza de vaci am amestecat-o cu oualele, zaharul,razatura de lamaie foile le-am impartit in doua si fiecare foaie am uns-o cu ulei. pe prima jumatate din foi am pus jumatate din branza si am rulat, cu cealalta...

Cus cus cu lapte

In Mancare copii la 26 Apr 2011

untul se topeste intr-o craticioara, in care se prajeste cus-cus-ul, se adauga laptele fierbinte si se fierbe bine cam 15 min, se adauga zaharul si gata. dupa ce oprim focul il acoperim si il mai lasam 10 minute, pentru ca el se mai umfla.  

Clatite lugojene

In Dulciuri la 26 Apr 2011

Preparam umplutura din ingredientele de mai sus dupa care umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm. Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel :smantana ,galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot ....

Trandafiri pentru tort

In Dulciuri la 26 Apr 2011

Caramelele sugus se taie in bucati mici pentru petalele din mijlocul trandafirilor si bucatele mai mari pentru petalele din exterior. Intre 2 bucati de folie se pune cate o bucatica de caramea si se intinde bine cu sucitorul, de preferat cat mai pe lung, dupa care se ruleaza in varful...

Covrigei cu chimen si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2011

drojdia o dizolvam in putina apa calduta {3 linguri de apa} toate ingredientele pentru aluat se amesteca  si se framanta pana ce obtinem un aluat consistent. aluatul, este ideal daca putem sa il lasam de pe o zi pe alta la frigider, daca nu, este suficient sa stea la rece 1 ora....

Mini gogosi de post

In Dulciuri la 18 Apr 2011

aluatul l-am facut la masina de paine, am adaugat mai intai ingredientele lichide , dupa care urmeaza cele solide.  dupa 1ora si 30 min. aluatul este bun de lucrat am intins aluatul si cu ajutorul formelor am facut diverse figurine, pe care le mai las la crescut cam 20 min. gogosile...

Snitele cu salata orientala

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2011

pentru salata punem cartofii la fiert si oualele deasemenea dupa ce cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si ii taiem cubulete. oualele fierte le curatam de coaja si le taiem rondele. ceapa o taiem julien, sau fideluta, deasemenea procedam si cu ridichile toate ingredientele pentru...

Briose "Japoneze"

In Piine la 15 Apr 2011

PREPARARE MAIA Intr-un vas se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute. Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la dospit pentru 30 de minute, pana ce faina de deasupra va "crapa". PREPARARE ALUAT...

Pandispan cu visine

In Dulciuri la 13 Apr 2011

separam albusul de galbenus albusul il batem spuma cu sarea si cand incepe sa se faca spuma adaugam 1 cana zahar in ploaie, amestecam pana se topeste zaharul galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, uleiul si apa cele 2 compozitii le amestecam usor, adaugam faina si cu grija, cu...

Placinta cu "branza de vaci"

In Dulciuri la 12 Apr 2011

umplutura : intr-un castron se pun iaurtul,ouale,zaharul,zaharulvanilat,coaja rasa de lamaie si se bat bine cu telul intr-o tava unsa cu ulei se pun jumatate din foile de placinta unse intre ele cu ulei, avand grija sa imbracam si peretii tavii, peste acestea se toarna compozitia din castron...

Varza calita cu ciolan

In Mancaruri cu carne la 11 Apr 2011

daca varza este prea acra sau sarata, o punem in apa rece pentru  o ora cel putin taiem varza fideluta ceapa tocata marunt o calim in ulei ciolanul il taiem bucati si il adaugam peste ceapa, il calim si pe el putin adaugam varza si o cana apa am bagat totul la cuptor pana ce...

Afisate 1 - 30 din 50 retete    

Postari recente

publicat la 24.05.2013

Gogosi rapide

publicat la 18.02.2013

Pui cu pleurotus

publicat la 26.11.2012

Prajitura cu ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Dacă două chei mici costă cât una mare, iar tu ai o sută de lei, câte chei poţi să faci astfel încât numărul celor mici să fie egal cu al celor mari? Te-ai apucat deja de calculat? Previziunea zilei: astăzi, cineva încearcă să facă mişto de tine. Pe Internet.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 45

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro