Salata de vinete cu smantana

de bucatarimcudiana in Salate, 3 Mai 2011 | 3155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de 400 gr.vinete coapte congelate
  • 100 ml.ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • 2 linguri mari de smantana
  • 1 ceapa mica  alba sau rosie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu smantana:

Reteta este extrem de simpla si se pot schimba multe lucruri, cum ar fi ingredientele sau cantitatile acestora.


Se pot folosi vinete congelate de noi sau cumparate din comert, sau vinete pe care le coacem in cuptor in folie de aluminiu, pe gratar sau direct pe flacara.


Se mai poate inlocui smantana cu iaurtul sau ceapa cu usturoiul.


Acum am sa va spun cum am facut eu.


Am decongelat vinetele, le-am frecat bine cu ulei, ca si la maioneza , am adaugat ceapa tocata foarte fin{ eu prefer ceapa tocata cu cutitul nu data de razatoare} si in final am pus smantana si am sarat dupa gust.


Alaturi de rosii si ridichii se serveste pe paine proaspata facuta in casa. In zilele urmatoare urmeaza reteta de paine facuta la minunata mea masina de paine.


Va doresc pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

14.05.2012, 12:33

Place mult
Si eu fac cateodata si cu usturoui verde .

bucatarimcudiana 1

14.05.2012, 14:30

multumesc pentru aprecieri dragilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton