Malai dulce

de Criss in Prajituri, 4 Apr 2012 | 14166 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pur intamplator pe blogul lui Adi Hadean si am zis "why not?". Desi nu sunt o mancatoare de mamaliga, as putea chiar sa spun ca nu-mi place. :) Deci nu stiu ce m-a facut sa incerc reteta, cert e ca nu pot spune ca imi place rezultatul in mod deosebit. Dar asta pentru ca eu prefer prajiturile spumoase, cu crema, ciocolata, frisca, etc. N-am respectat in totalitate reteta, am mai imbunatatit-o putin, adaugand si un sirop de zahar ars. Data viitoare (asta daca va exista o data viitoare), am sa dau malaiul prin rasnita sa-l fac mai fin si am sa dublez cantitatea de sirop. Sa trecem asadar la reteta:
(Toate ingredientele le-am masurat cu o cana de 250 ml)

 

INGREDIENTE

  • -2 cani malai fin (eu l-am cernut dar tot nu mi s-a parut extra fin)
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -100 ml ulei (sau unt topit)
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -350 ml iaurt
  • -1 cana zahar
  • -3 oua
  • -zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru sirop:
  • -4 linguri zahar
  • -1 cana apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Intr-un vas se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt. Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca cu mixerul pana se dizolva zaharul, apoi se adauga amestecul de malai, gris, faina, avand grija sa se inglobeze perfect in amestecul lichid, astfel incat sa nu ramana cocoloase. In final se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna amestecul rezultat intr-un vas termorezistent uns cu unt si se coace 30-35 minute.


Cand e gata, se toarna siropul (care mie mi s-a parut mult prea putin).


Dupa racire se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Se poate servi cu dulceata (de cirese, de exemplu).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

deliciousflavours 1

05.04.2012, 14:14

interesanta reteta, dar la fel ca si tine si eu le prefer pe cele cu crema

simo_brkic 1

05.04.2012, 19:05

mama mea imi facea cand eram kinder f.bun (da nu era uscata )

simona72 1

09.02.2013, 11:18

E f buna reteta si simpla, am si eu o reteta de praji cu malai si este si aceea pe placul meu. Cind o voi face o voi posta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai