Malai dulce

de Criss in Prajituri, 4 Apr 2012 | 13657 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pur intamplator pe blogul lui Adi Hadean si am zis "why not?". Desi nu sunt o mancatoare de mamaliga, as putea chiar sa spun ca nu-mi place. :) Deci nu stiu ce m-a facut sa incerc reteta, cert e ca nu pot spune ca imi place rezultatul in mod deosebit. Dar asta pentru ca eu prefer prajiturile spumoase, cu crema, ciocolata, frisca, etc. N-am respectat in totalitate reteta, am mai imbunatatit-o putin, adaugand si un sirop de zahar ars. Data viitoare (asta daca va exista o data viitoare), am sa dau malaiul prin rasnita sa-l fac mai fin si am sa dublez cantitatea de sirop. Sa trecem asadar la reteta:
(Toate ingredientele le-am masurat cu o cana de 250 ml)

 

INGREDIENTE

  • -2 cani malai fin (eu l-am cernut dar tot nu mi s-a parut extra fin)
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -100 ml ulei (sau unt topit)
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -350 ml iaurt
  • -1 cana zahar
  • -3 oua
  • -zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru sirop:
  • -4 linguri zahar
  • -1 cana apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Intr-un vas se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt. Separat se amesteca galbenusurile cu zaharul, vanilia, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca cu mixerul pana se dizolva zaharul, apoi se adauga amestecul de malai, gris, faina, avand grija sa se inglobeze perfect in amestecul lichid, astfel incat sa nu ramana cocoloase. In final se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna amestecul rezultat intr-un vas termorezistent uns cu unt si se coace 30-35 minute.


Cand e gata, se toarna siropul (care mie mi s-a parut mult prea putin).


Dupa racire se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Se poate servi cu dulceata (de cirese, de exemplu).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

deliciousflavours 1

05.04.2012, 14:14

interesanta reteta, dar la fel ca si tine si eu le prefer pe cele cu crema

simo_brkic 1

05.04.2012, 19:05

mama mea imi facea cand eram kinder f.bun (da nu era uscata )

simona72 1

09.02.2013, 11:18

E f buna reteta si simpla, am si eu o reteta de praji cu malai si este si aceea pe placul meu. Cind o voi face o voi posta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!