Prajitura cu fidea

de bucatarimcudiana in Prajituri, 29 Mai 2012 | 3447 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele de cataif adaptate, sau cum i se mai spune cataif european, nu are nici o treaba cu cataiful original dar este ceva aspectuos si gustos

 

INGREDIENTE

  • 400 gr.fidea subtire(Monte Banato)
  • 300 gr.zahar
  • 500 ml. apa
  • 50 gr. unt
  • 400 gr. frisca
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fidea:

Tava de aragaz am uns-o cu unt topit, apoi am asezat fideaua in strat uniform pe toata suprafata tavii. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce fideaua s-a rumenit usor.


Intre timp am fiert siropul din apa si zahar, pana s-a legat putin, dupa ce am luat siropul de pe foc am adaugat esenta de rom.


Am scos tava din cuptor si am turnat siropul fierbinte peste fidea, am dat iar fideaua la cuptor pana ce siropul este absorbit (cca.20 minute).Am scos tava din cuptor si am dat la rece, blatul format din fidea si sirop.


In timp ce aluatul s-a racit, am batut frisca(eu am folosit frisca natutala, cea vegetala se bate mai bine). Dupa ce fideaua s-a racit am taiat-o in doua pentru a obtine doua foi. Pe una dintre foi am pus frisca si cealalta foaie am pus-o deasupra. Am pastrat putina frisca pentru decor. Am dat la frigider pentru cateva ore.


Este buna,buna,buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fidea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

bucatarimcudiana 1

30.05.2012, 09:13

iri

Dana_Retetegg 1

13.11.2012, 14:11

bucatarimcudiana 1

13.11.2012, 15:01

retetegg, multumesc de aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!