Desert pasca

de Ancutsa in Prajituri, 17 Apr 2017 | 854 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 varf lingurita cu sare
  • putina apa calduta pentru maia
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml ulei
  • pentru crema de branza:
  • 500 g branza dulce
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri smantana
  • 3 oua
  • Coaja de portocala la borcan si stafide
  • 1 galbenus pentru uns
  • Suficient pentru o pasca de 25 x 25cm
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca:


Se pregateste maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta, 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia) si putina faina. Se obtine o pasta care se lasa la crescut, cam 15-20 de minute. Apoi se adauga restul de zahar, ouale, un varf de lingurita cu sare, laptele caldut si faina cat cuprinde. Se framanta bine, incorporand si uleiul, apoi se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul.


Pentru crema de branza: intr-un castron se amesteca bine branza dulce cu zaharul, ouale si smantana.


Se presara faina pe masa de lucru si se intinde bine coca. Aceasta se asaza in tava, pe foaie de copt, avand grija sa ridicam usor marginile cu degetele. Se umple cu crema de branza. Se presara stafide si coaja de portocala. Eu am pus doar pe jumatate de pasca stafide, pentru ca nu toata lumea le agreeaza :) Se aranjeaza marginile, se unge cu 1 galbenus de ou batut bine si se da la cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste (cam 40 de minute).


Timp total: 2h 15min


Portii: 12


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

18.04.2017, 17:14

Va multumesc frumos!

Rocsi 1

19.04.2017, 19:13

Mmm, delicioasa!

Ancutsa 1

20.04.2017, 10:19

Rocsi, multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune