Desert cremsnit

de claudiaO in Prajituri, 7 Oct 2019 | 1388 vizualizari

 

Initial crema era destinata unei prajituri alba ca zapada, doar ca nu am reusit foile, care au devenit niste minunati biscuiti pentru copii, iar crema am refolosit-o.
Din ciclul nimic nu se arunca, totul se transforma si refoloseste...

 

INGREDIENTE

  • crema:
  • 10 linguri faina,
  • 1300 ml lapte dulce,
  • 10 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • coaja si zeama de la 1 lamaie jumate,
  • 200 ml smantana de frisca,
  • 250 g unt 82 % grasime
  • foi de cremsnit de la Boromir.
  • Pentru decor zahar pudra vanilat.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit:

Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu faca crusta. Cand s-a racit, mixam untul moale cu budinca, vanilia, coaja si zeama de lamaie si la final punem frisca batuta. Iese o crema fina si aerata.

Scoatem foile si punem pe prima jumatate din cantitatea de crema, punem a doua foaie, acoperim cu crema si asezam la final a treia foaie. Asezam deasupra un taler gros si dam la rece pana a doua zi, pentru fragezire.

A doua zi portionam cremsnitul si pudram bine cu zahar pudra vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

08.10.2019, 17:44

dantes 1

09.10.2019, 15:04

Bun!

Rocsi 1

09.10.2019, 19:56

Nu am mai mancat de foarte multi ani cremsnit! Este delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire