Prajitura cu mere si crema de vanilie

de adriana65 in Prajituri, 31 Oct 2012 | 10174 vizualizari

 

Reţeta acestei prăjituri mi s-a părut tare interesantă atunci când am văzut-o pe site-ul celor de la Bucătăria românească.ro. Aşa că nu am stat mult pe gânduri până să trec la treabă. Adică weekend-ul trecut.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 4 ouă
  • - 100 g zahăr
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - 120 g făină
  • - 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura de mere:
  • - 600 g mere (curăţate de coajă şi cotori)
  • - 100 g unt
  • - zahăr vanilat
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 500 ml lapte
  • - 100 g zahăr
  • - 100 g amidon
  • - 200 ml frişcă
  • - 2 ouă
  • - 10 g gelatină
  • - 4 plicuri zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Am preparat din ingredientele date două foi de pandişpan: albuşurile le-am bătut cu un praf de sare; gălbenuşurile le-am frecat spumă cu zahărul. Am incorporat uşor, cu o spatulă, albuşurile în spuma de gălbenuşuri, apoi am adăugat câte o lingură de făină amestecată în prealabil cu praful de copt.



Am copt două foi în tava (25/26 cm) tapetată cu hârtie de copt.



Intr-o crăticioară cu fund dublu am pus untul şi zahărul şi am lăsat până ce acesta din urmă s.a topit.



Am adăugat merele rase pe răzătoarea mare şi le-am fiert, la foc mic, până aproape a scăzut zeama.



Le-am pus la răcit.



Pentru cremă am amestecat ouăle cu zahărul. Amidonul l-am subţiat cu 100 ml lapte. 400 ml lapte l-am pus într-o cratiţă cu fund dublu. În momentul când începe să fiarbă am adaugat compoziţia de ouă, am amestecat energic cu telul, apoi am pus amidonul desfăcut în lapte.



Se lasă la fiert până se îngroaşă. Se pune vanilia şi se lasă la răcit.



Gelatina se hidratează 10 minute în 50 ml lapte. Se încălzeşte deasupra flăcării aragazului (nu pe falcără) până se topesc granulele apoi se adaugă în crema de vanilie răcită. Crema am pus-o în vasul robotului şi am mixat la viteză maximă până devine fină şi alifioasă. Am oprit mixerul, am adaugat frişca bătută şi am omogenizat încet.



În tava în care am copt foile am pus folie alimentară, am pus o foaie şi am acoperit-o cu mere. Am pus a doua foaie apoi am turnat crema de vanilie şi am nivelat . Prăjitura am pus-o la rece patru ore. Atât m-am abţinut. Recomandarea era să o ţii de seara până dimineaţa

 

TIPS-URI

1

Prăjitura a fost foarte bună. Dar, dacă vreţi să o preparaţi şi voi, vă dau un sfat: nu căliţi merele până scade toată zeama. Mie mi-ar fi plăcut să fie puţin mai zemoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

adriana65 1

12.11.2012, 18:50

andreea_angelo 1

25.11.2012, 14:55

iami o bunatate

kytz 1

14.09.2017, 11:40

Ce minunăție de prăjitură!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea