Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 11 Aug 2013 | 8719 vizualizari

 

Desertul de duminica :-)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata:  
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita gelatina+30 ml apa rece
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mousse de vanilie:  
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina+30 ml apa rece
  • Decor:  
  • Bomboane cu rom
  • pudra cacao

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie:

Blat:


Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si incorporeazale in compozitia de galbenusuri amestecand usor pentru a obtine o compozitie aerata. Tapeteaza o tava de tarta (26 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.(testul scobitorii)


Crema de ciocolata:


Topeste ciocolata cu frisca lichida ,apoi adauga untul si galbenusurile si omogenizeaza bine. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi adaugo peste crema de ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. La final adauga romul. Lasa crema la rece pana prinde consistenta.


Mousse de vanilie:


Amesteca galbenusurile cu zaharul ,laptele si semintele de la pastaia de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa. Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 min apoi adaugo peste crema de galbenus si amesteca bine pana aceasta se topeste. Bate frisca apoi adauga crema de galbenus usor racita.


Asamblare:


Pune crema de ciocolata peste blatul de tarta si da la rece pana se intareste bine. Peste crema de ciocolata pune crema de vanilie si decoreaza cu cacao pudra si bomboane cu rom sau dupa bunul plac. Lasa tarta la rece pentru 4-5 ore apoi serveste cu mare pofta,este delicioasa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Lavinia 1

13.08.2013, 15:13

multumesc frumos pentru aprecieri

bianca92 1

14.10.2013, 19:11

vai de mine :-o nu am vazut ceva mai frumos ca asta

Lavinia 1

15.10.2013, 09:03

Multumesc,Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata cu lapte