Prajitura malai

de cristina1985 in Prajituri, 4 Mai 2015 | 8527 vizualizari

 

Se poate face simpla sau cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt
  • 500 g malai
  • 150 g zahar
  • 4 oua mari (sau 5 mici)
  • 1/2 cana ulei (cana de 250-300 ml)
  • sare (un varf de cutit)
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie+zeama
  • 1 lingurita esenta portocale (sau ce preferati)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura malai:

Se amesteca bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat, pana obtinem o spuma.


Se adauga iaurtul, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de portocale si uleiul.


Apoi se torna in ploaie malaiul si se amesteca usor, de jos in sus (ca sa nu se lase compozitia).


Se toarna compozitia intr-o tava (de 24x26cm ) unsa cu ulei, pentru 1 ora sau pana este gata (eu am tinut-o 1 ora si 30 minute).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

cristina1985 1

19.05.2017, 19:47

Da,pentru ca aluatul are praf de copt

DeliaVlad 1

30.05.2017, 23:53

la ce temperatura se coace?

cristina1985 1

31.05.2017, 13:42

Nu stiu la ce temperatura se coace pentru ca eu am cuptor vechi.Se da focul la minim.Oricum, dupa 20 de minute se tot verifica prin geam.Sa nu deschideti cuptorul mai repede!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici si bezea