Prajitura malai

de cristina1985 in Prajituri, 4 Mai 2015 | 21021 vizualizari

 

Se poate face simpla sau cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg iaurt
  • 500 g malai
  • 150 g zahar
  • 4 oua mari (sau 5 mici)
  • 1/2 cana ulei (cana de 250-300 ml)
  • sare (un varf de cutit)
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie+zeama
  • 1 lingurita esenta portocale (sau ce preferati)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura malai:

Se amesteca bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat, pana obtinem o spuma.

Se adauga iaurtul, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de portocale si uleiul.

Apoi se torna in ploaie malaiul si se amesteca usor, de jos in sus (ca sa nu se lase compozitia).

Se toarna compozitia intr-o tava (de 24x26cm ) unsa cu ulei, pentru 1 ora sau pana este gata (eu am tinut-o 1 ora si 30 minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

cristina1985 1

19.05.2017, 19:47

Da,pentru ca aluatul are praf de copt

DeliaVlad 1

30.05.2017, 23:53

la ce temperatura se coace?

cristina1985 1

31.05.2017, 13:42

Nu stiu la ce temperatura se coace pentru ca eu am cuptor vechi.Se da focul la minim.Oricum, dupa 20 de minute se tot verifica prin geam.Sa nu deschideti cuptorul mai repede!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone si mure