Almond Roca

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 26 Noi 2012 | 1445 vizualizari

 

Am luat reteta de la Ela, este minunata( atat reteta cat si Ela :) )

 

INGREDIENTE

  • 100 gr alune
  • 100 gr nuci
  • 220 gr zahar brun
  • 230 gr unt
  • 300 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Almond Roca:

In reteta originala trebuia sa folosesc 200 gr migdale, dar eu am folosit jumate nuci si jumate alune (nu arahide) usor prajite.


Intr-un vas (de preferat cu fundul dublu) se pune untul la topit , se adauga zaharul, amestecand pana se topeste si se lasa pana incep sa apara bule(timpul de fierbere 12 minute) si devine ca un caramel. Amestecam continuu. Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din amestecul de alune si nuci, dupa care turnam caramelul.


Tot acum, cand caramelul este fierbinte, aranjam ciocolata deasupra si o lasam cateva minute pana incepe sa se topeasca. Cu ajutorul unei linguri, cu miscari circulare uniformizam ciocolata. Cat mai este calda, presaram si restul de alune si nuci, dupa care apasam putin pana intra in ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Almond Roca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

bucatarimcudiana 1

27.11.2012, 10:44

rocsi, multumesc

Sim0na 1

27.11.2012, 19:46

mmm.. bunatatea asta-i pe gustul meu!!!

bucatarimcudiana 1

03.12.2012, 11:30

simona, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata si aroma de migdale