Gogosi rapide

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 24 Mai 2013 | 16584 vizualizari

 

Aceste gogosi se fac repede, dar se si mananca la fel de repede :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1/2 cana cu zahar
  • 1 cana iaurt
  • 250 gr.faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • arome(eu am pus zahar vanilat si esenta de lamaie)
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi rapide:

Am facut aluatul cu mixerul. Intr-un bol am batut oualele, sarea, zaharul, iaurtul si aromele. Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt, aluatul trebuie sa curga, ca o smantana groasa. Daca aluatul este mai moale gogosile vor fi mai pufoase si dupa ce sunt coapte vor avea gauri in sectiune, daca aluatul este mai tare gogosile vor iesi mai dense, le faceti asa cum va plac.

Pentru prajit eu am folosit o craticioara de teflon mai inalta , cu diametrul mai mic, nu folositi o cratita prea mare pentru ca se coc foarte repede si trebuie avut grija. Am pus uleiul la incins , la foc iute, dupa care am redus flacara si am inceput sa pun aluatul cu lingura, gogosile se vor ridica la suprafata si se vor intoarce singure, trebuie sa va asigurati ca temperatura sa fie corespunzatoare ca sa se prajeasca bine (temperatura depinde de tipul aragazului). Dupa ce gogosile s-au rumenit frumos se scop cu paleta pe servetele absorbante.

TIPS-URI

1

Se servesc pudrate cu zahar , cu smantana si dulceata, sau cu toping.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi rapide" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu lingura