Desert tarta cu mere si crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 2 Mai 2017 | 627 vizualizari

 

INGREDIENTE

crusta tarta:

  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr faina

umplutura:

  • 1kg mere
  • 2 linguri zahar
  • scortisoara macinata

crema:

  • 350 gr smantana
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crema de vanilie:

Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios. Daca este nevoie, putem adauga 1 lingura apa rece. Strangem aluatul intr-o bila pe care o acoperim cu folie de plastic si o dam la frigider, pentru cel putin 1/2 de ora.

Intre timp, curatam merele, le radem si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam 1/2 de ora sa isi lase zeama.

Pentru crema, amestecam smantana cu zaharul si budinca.



Aluatul de crusta il asezam pe o blat de lemn usor infainat si il intindem cu sucitorul. Acoperim fundul si peretii unei forme de tarte. Intepam din loc in loc, aluatul, cu o furculita. (din aluatul ramas, eu am taiat niste floricele pe care le-am asezat deasupra)

Stoarcem bine merele si le asezam peste blat. Turnam deasupra crema si dam forma la cuptor la foc mediu, pana incepe sa capete culoare deasupra (aproximativ 45-50 de minute).


Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

03.05.2017, 07:14

Waw! Deliciu....

oanapl 1

03.05.2017, 11:46

Delicioasa!

Lau 1

03.05.2017, 22:23

Placeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada