Desert tarta cu mere si crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 2 Mai 2017 | 2623 vizualizari

 

INGREDIENTE

crusta tarta:

  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr faina

umplutura:

  • 1kg mere
  • 2 linguri zahar
  • scortisoara macinata

crema:

  • 350 gr smantana
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si crema de vanilie:

Pregatim mai intai crusta. Amestecam faina cu zaharul pudra si cacaua. Punem untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor, un aluat nisipos. Adaugam oul batut si framantam un aluat nelipicios. Daca este nevoie, putem adauga 1 lingura apa rece. Strangem aluatul intr-o bila pe care o acoperim cu folie de plastic si o dam la frigider, pentru cel putin 1/2 de ora.
Intre timp, curatam merele, le radem si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam 1/2 de ora sa isi lase zeama.
Pentru crema, amestecam smantana cu zaharul si budinca.

Aluatul de crusta il asezam pe o blat de lemn usor infainat si il intindem cu sucitorul. Acoperim fundul si peretii unei forme de tarte. Intepam din loc in loc, aluatul, cu o furculita. (din aluatul ramas, eu am taiat niste floricele pe care le-am asezat deasupra)
Stoarcem bine merele si le asezam peste blat. Turnam deasupra crema si dam forma la cuptor la foc mediu, pana incepe sa capete culoare deasupra (aproximativ 45-50 de minute).

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

miki_a 1

03.05.2017, 07:14

Waw! Deliciu....

oanapl 1

03.05.2017, 11:46

Delicioasa!

Lau 1

03.05.2017, 22:23

Placeee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de capsuni