cristinne

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 18.09.2009

RETETE87
PRIETENI21
Retete / Dulciuri

Tort imbatator de ciocolata cu alcool

In Torturi la 22 Ian 2011

Blatul: Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace). Se...

Tort de portocale

In Torturi la 31 Dec 2010

Blatul : Se face blatul din albusurile batute separat cu zaharul si restul de ingrediente amestecate separat. La final se combina cele 2 amestecuri formand un aluat f moale care se da la cuptor in forma timp de 20minute maxim (testul scobitorii). Crema: Se bate frisca lichida impreuna cu...

Prajitura cu lamaie si cocos

In Prajituri la 27 Dec 2010

Blatul. Se separa oale. Labusurile se bat spuma cu zaharul farin. Galbenusurile se bat cu uleiul si apa minerala. Se incorporeaza faina , praful de copt stins cu lamaie, coaja de lamaie si esenta. La final se incoporeaza si albusurile batute. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...

Tort cu mousse de cafea si ciocolata

In Torturi la 4 Dec 2010

Blatul: Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua plus manuta de alune pisate. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se...

Tarta cu afine si mousse de ciocolata

In Torturi la 3 Dec 2010

Blatul: Se face blatul din biscuitii pisatim 3 lingurite de zahar si untul topit. Se pune in forma si se da la cuptor 10minute la foc mic. Se scoate si se lasa la racit (nu se scoate din forma).  Se pregatesc cremele: Mousse de ciocolata: Se topeste ciocolata impreuna cu 30...

Gogosici americane

In Dulciuri la 19 Noi 2010

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se...

Tort de ciocolata "Dots" cu visine din alcool

In Torturi la 16 Noi 2010

Am facut blatul, sfarmand biscutii si amestecandu-i cu cele 2 lg de cacao, 2 lg de zahar si untul topit. I-am pus in forma de tort. Separat am amestecat crema de branza cu restul de zahar (l-am facut pudra), iaurtul si am adaugat apoi rand pe rand cate un ou, amestecand f bine dupa fiecare, la...

Papanasi cu dulceata

In Dulciuri la 10 Noi 2010

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat. Se incinge uleiul bine. Se fac  ineluse cu ajutorul palmelor date prin faina(ca altfel e foarte lipicios aluatul) se face o gaura in mijloc si se pun la prajit. Se fac si bilute simple pentru "capacelele-motz". Se pun pe servetel...

Cheesecake cu zmeura

In Torturi la 8 Noi 2010

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit  (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o forma de tort detasabila. Se da la cuptor sa se rumeneasca 10-15minute (180-200 de grade). Se scoate...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 28 Oct 2010

Se face un sirop din zahar apa si sucul la lamaie. Se toarna apoi cubuletele de gutui si se pune la fiert. Se fierbe dulceata pana scade cat doriti (pana se leaga daca puneti in farfurie dupa ce s-a racit o lingurita). Eu am fiert-o cateva ore.

Gutui coapte cu nuci aromate

In Dulciuri la 14 Oct 2010

Se spala si se scot semintele din gutui. Se dau la cuptor (20 de minute). Se scot  un pic si se aseaza in gaura semintelor miezul de nuca(care se face mult mai repede) si se mai dau inca 10 minute sau depinde de cuptor, pana se coc (se inmoaie miezul daca bagi furculita).  Se servesc...

Eclere cu pudding de vanilie

In Prajituri la 27 Sep 2010

Se amesteca apa cu uleiul si un vf de sare si se pun intr-o oala pe foc. Cand incepe sa dea in clocot apa, se ia de pe foc si se adauga imediat toata cana de faina dintr-o data, amestecand apoi cu un tel, foarte energic pana devine un aluat moale si lipicios {ca o mamaliguta zicea cineva pe...

Cremsnit cu fructe

In Prajituri la 7 Sep 2010

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga esentele si coaja de lamaie. Separat se mixeaza laptele rece (750ml) cu praful de crema cremsnit cumparat pana se intareste. Se combina cele 2 amestecuri si rezulta crema de cremsnit. Se face o frisca pufoasa (pentru decor). Eu am cumparat...

Tiramisu (reteta originala)

In Prajituri la 6 Sep 2010

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se bat separat galbenusurile cu zaharul, adaugandu-se esenta de rom pana se fac crema. Se face separat cafeaua (espresso). Se raceste cafeaua. Se incorporeaza crema de galbenusuri cu branza mascarpone si apoi si albusurile de ou batute spuma....

Strudele cu branza si stafide

In Dulciuri la 28 Aug 2010

Am folosit foi de placinta cumparate pt ca sunt mai subtiri. Aluatul meu creste si se face de-a dreptul placinta..nu se mai numeste strudel:)) Se face umplutura din toate ingredientele. Se unge fiecare foaie cu ulei; se umple o foaie si apoi se ruleaza iar cu o alta tot unsa cu ullei(sa...

Tarta cu mere verzi acrisoare

In Prajituri la 13 Aug 2010

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Bunica avea mixerul ars, asadar am facut scurta la mana cu telul traditional:)) dar au iesit spuma!. Se freaca galbenusurile cu uleiul, sarea si esentele. Se taie feliute merele. Eu le-am caramelizat putin intr-o tigaie , cu foarte...

Briose cu ciocolata si stafide

In Dulciuri la 9 Aug 2010

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se freaca apoi galbenusurile crema cu uleiul si esenta. Apoi se combina cele 2 amestecuri si se adauga faina cat pt un aluat lipicios si moale moale, cam o cana si ceva) . Se adauga bicarbonatul stins cu lamaie si un praf de sare. Se mai adauga la final cacaua...

Budinca cu branza si stafide

In Dulciuri la 30 Iul 2010

Se fierb pastele de care aveti (de la spaghete la fundite). Se clatesc cu apa rece.  Se face un amestec din barbza de vaci, iaurtul, oaule si pastele, impreuna cu esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Se pregateste tava unsa bine cu unt sau cu ulei. Se pune ciontinutul in tava si la...

Prajitura "Duet de fructe"

In Prajituri la 9 Iul 2010

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) . Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data...

Nebunie cu visine

In Prajituri la 21 Iun 2010

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede)  Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 9 Iun 2010

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se mai bat o tura (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna...

Socata reteta bunicii

In Sirop / Compot la 21 Mai 2010

Socata reteta bunicii Se pune intr-o oala la fiert 3 litri de apa impreuna cu zaharul si o lamaie stoarsa. Dupa ce a fiert {se lasa 15minute la fiert ( cronometrandu-se dupa ce apa a atins punctul de 100 de grade)}, se ia de pe foc si se amesteca cu restul de apa (3l), florile de soc si...

Afisate 31 - 52 din 52 retete    

Postari recente

publicat la 24.07.2012

Orez thai cu sos de vita picant

publicat la 10.05.2012

Paste carbonara

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]