Tort imbatator de ciocolata cu alcool

de cristinne in Torturi, 22 Ian 2011 | 7708 vizualizari

 

Un tort pentru oamenii mari:D 'Tort imbatator de ciocolata cu alcool' = nu recomand sofatul dupa acest tort=))

 

INGREDIENTE

Blat (mai subtire imi place):

  • 200gr faina;
  • 150ml ulei;
  • 150 ml apa minerala;
  • 200 gr zahar;
  • 3 linguri cacao;
  • 4 oua
  • 1 praf de copt;
  • 1 esenta rom;
  • coniac pt insiropat

Crema de ciocolata

  • 6 oua;
  • 60 grame unt;
  • 10 lingurite zahar farin;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 300 gr ciocolata
  • o cutie de crema de branza nesarata (mascarpone)250gr
  • 6 linguri lichior sau coniac;

Glazura:

  • finetti (sau orice ciocolata ori de emnaj topita ori la borcan)50 gr
  • 6 linguri coniac
  • 2 varf. de cutit de unt
  • alune(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort imbatator de ciocolata cu alcool:

Blatul:


Se separa ouala. Se bate albusul spuma cu zaharul. Se amesteca apoi cu galbenusurile batute cu uleiul si apa minerala. La final se incorporeaza faina cu o paleta, praful de copt stins cu lamaie si cacaua. Se da la cuptorul preincalzit pt 10 minute (pana se coace).


Se scoate, se raceste, se taie in 2 parti si se face un sirop dulce pentru insiropat din apa zahar si coniac, sau pt senzatii tari doar din coniac;)) si zahar,dar nu recomand sofatul dupa acest tort:)


Crema de ciocolata:


Eu am facut-o toata odata, apoi am impartit-o in 2 si intr-una am pus alcoolul si in cealalta am pus crema de branza (ca sa iasa mai tare si mai deschisa la culoare), , urmand ca la final cand se umple tortul, sa fie 2 creme cum ar veni diferite.


Se topeste ciocolata impreuna cu untul (la bain-marin); Se separa ouale si se bat separat albusurile cu zaharul si galbenusurile separat. Se bate separat frisca. Se ia ciocolata de pe foc topita si se lasa sa se raceasca usor (pana devine calduta), se toarna apoi galbenusurile si se omogenizeaza. Se mai lasa nitel la racit cateva minute si se toarna si albusurile amestecand bine. La final se incorporeaza si frisca batuta.


Glazura:


Se topeste ciocolata (fie finetti fie de menaj) la microunde cu tot cu coniac, se scoate si se amesteca energic lichidul vascos usor. Se pune imediat pe tort decorand (repede pentru ca se face vascoasa imediat).


Dupa o noapte de stat la frigider, se scoate forma usor si se decoreaza marginile cu frisca batuta sau cu alune, sau cu nimic pt ca glazura se prelinge pe margini si arata excelent


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort imbatator de ciocolata cu alcool" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

23.01.2011, 18:51

Imbatator zici? Cum suna...apetisant

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:39

bun bun

babi5 1

06.09.2013, 17:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la mami