Tort de ciocolata

de Alina26 in Torturi, 16 Apr 2013 | 1920 vizualizari

 

Pentru ca am mai primit o caciulita adica sunt "Bucataras Talentat "am facut un tort de ciocolata.Nu prea ma pricep sa ornez,dar va garantez ca e foarte bun!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 180g ciocolata amaruie
  • 25g cacao
  • 160g zahar
  • 85g faina
  • 6 oua
  • 2 albusuri
  • 185g unt
  • sare
  • Crema
  • 400g frisca batuta
  • 50g chipsuri de ciocolata
  • esenta de vanilie
  • Ornat:
  • 150ml frisca batuta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

1.Rupeti ciocolata si lasati sa se topeasca incet in baie de aburi.Separati galbenusurile de albusuri.Mixati 175g de unt,si incet incet adaugati 75g de zahar.Bateti pana devine cremos.Cand a devenit spumos adaugati galbenusurile,pe rand.Adaugati si ciocolata topita.


2.Ungeti cu untul ramas si tapetati o tava rotunda de 24cm diametru.Incalziti cuptorul la 140°.


3.Bateti albusurile si adaugati zaharul ramas incet-incet,pana.


4.Cerneti faina ramasa,sarea si cacaoa;uniti la compozitia de ciocolata un sfert din albusuri batute bine si un sfert din cacauoa si faina cernuta,mestecati si adaugati pana terminati albusurile si faina si cacaoa.Rasturnati compozitia in tavasi coaceti pentru o ora si 15 minute.


5.Cand s-a copt blatul,lasati 5 min in tava si apoi o scoateti sa se raceasca.


6.Intre timpbateti frisca,adaugati se esenta de vanilie.Bateti si frisca pentru ornat.


7.Cand s-a racit blatul il taiati in trei parti egale,puneti primul strat de blat pe o farfurie intindeti frisca si puneti pe deasupra chipsuri de ciocolata,puneti iar o felie de blat,intindeti frisca,chipsuri de ciocolata si terminati cu ultima felie de blat.


Ornati la placere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

loredanaaa 1

17.04.2013, 00:35

bun

_Alina_ 1

17.04.2013, 08:00

O felie din ciocolatosul asta n-as refuza!

Alina26 1

17.04.2013, 12:00

multumesc!!!!
Da a mai ramas exact o feliuta Rhapsody!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake