Tort "Raza de Soare"

de diana_k in Torturi, 16 Apr 2012 | 4039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza vom pregati un blat nisipos din:
  • 100 g unt,
  • 150 g faina,
  • 50 g zahar,
  • 1 varf de sare,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 galbenus de ou,
  • pentru blatul pufos de pandişpan:
  • 5 oua,
  • 180 g zahar,
  • 2 linguri amidon de porumb,
  • 10 g praf de copt,
  • 120 g faina
  • pentru crema de vanilie:
  • 10 g gelatina
  • 2-3 linguri fulgi de ciocolata
  • 400 ml smantana grasa 25%
  • 60 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri mari amidon de porumb,
  • 50 g zahar,
  • 1 esenta de vanilie
  • Jeleu de capsuni:
  • 10 g gelatina,
  • 450 ml suc de capsuni..eu am avut cam 100g de la capsuni si am completat cu apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Raza de Soare":

Aluat nisipos: Se framanta un aluat din toate ingredientele si se da la rece 30 minute. Apoi se intinde in tava o foaie rotunda cu diametru de 26cm si se coace la 180 de grade timp de 15 minute. Foaia coapta se unge cu 2 linguri de dulceata sau jeleu de capsuni...eu am avut dulceata de afine.


Blat pufos: Ouale se bat spuma cu zaharul, se adauga faina, amidonul si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura si se toarna in tava cu diametru de 26cm. Se coace la 180 grade timp de 30 minute. Rece se taie in trei felii.


Felia care a fost la baza blatului se opreste pentru partea de sus a tortului. A doua felie se pune peste foaia unsa cu dulceata. Un castron cu dimensiunea de 22-24 cm. se tapeteaza cu folie de naylon sau aluminiu. Ultima felie de blat se aseaza in interiorul castronului si turnam crema de vanilie in interior apoi dam vasul la rece...eu l-am pus in congelator cam 45 minute, pana crema s-a intarit.


Crema vanilie: Se amesteca oul cu zaharul si amidonul, apoi se pune laptele, se amesteca bine si se pune pe foc. Se fierbe crema pana se ingroasa, se adauga vanilia apoi se lasa la racit. Gelatina se pune la inmuiat pentru 15 minute apoi se topeste la foc mic, fara a se fierbe. In vasul de la mixer se pune smantana, zaharul pudra, se mixeaza putin, se pune crema racita, apoi gelatina racorita. Adaugam si fulgi de ciocolata.


Crema capsuni: Fructele se paseaza cu furculita. Se opreste putin suc pentru jeleul ce se pune la final pe tort. Smantana se mixeaza cu zaharul si fructele. Gelatina se pune la hidratat cu 50ml apa, apoi se topeste. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca in crema cu capsuni.


Jeleul: Gelatina se tine 15 minute la hidratat in sucul de capsuni apoi se topeste. Se toarna rece peste tort.


Asamblarea se face in forma cu inel detasabil: Se scoate tortul de la rece si se rastoarna peste cele doua blaturi. Se pune inelul la tort, si se toarna crema de capsuni si cea de a treia foaie de blat. Se da tortul la rece apoi se orneaza cu jeleu de capsuni.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Raza de Soare"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

MIUTA 1

30.05.2012, 14:45

Wauuuuu super fain si bun

mihaelar63 1

06.06.2012, 15:47

Ce misto sectiune

Valclaudia 1

21.10.2012, 22:34

Excelent tortul asta! Bravo!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!