Tort cu crema de lamaie si caramel

de diaconta in Torturi, 14 Apr 2016 | 4054 vizualizari

 

Cum vă spuneam, acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am pregătit pentru aniversarea nepoatei mele.
Un tort simplu dar foarte gustos. Si uşor de pregătit.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 30 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri miere de albina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Sare

Cremă de lamâie:

  • 3 galbenusuri de ou
  • 120 g zahar
  • Zeama de la o lamâie
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida

Nuca caramelizata:

  • 100 g zahar
  • 100 g nuca

Glazura ciocolata:

  • 150 g ciocolata 55% cacao
  • 70 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 3-4 linguri caramel,dupa reteta de aici:http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2016/01/caramel-sarat.html

Pentru ornat, bezele,flori din ananas

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si caramel:

Pentru blat am separat albusurile de galbenusurile oualor.


Am amestecat faina cu grisul,cacaoa si praful de copt.


Am mixat spuma albusurile.


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat laptela ,pentru ca zaharul sa se topeasca mai usor.


Am adaugat apoi uleiul,turnându-l în fir subtire.


Peste crema de galbenusuri ,am pus faina amestecata cu grisul si cacaoa iar apoi spuma de albusuri.


Am amestecat usor cu o paleta.


Am tapetat o tava de 38x25 cm cu hârtie de copt,am pus compozitia în tava si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.


Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca,apoi l-am taiat pe lungime în 3 bucati de aproximativ 12,5 cm latime.


Pentru crema de lamâie am mixat galbenusurile cu zaharul,am pus amidonul,laptele si zeama de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi.


Am amestecat pâna ce s-a îngrosat,am lasat sa se raceasca si am amestecat cu frisca batuta.


Am caramelizat zaharul ,iar când acesta a avut culoarea chihlimbarului,am adaugat miezul de nuca.


Am pus nuca pe o hârtie de copt,iar dupa ce s-a racit am zdrobit-o cu ciocanul de snitele.


Am asamblat tortul.


Peste primul blat am pus crema de lamâie,nuca caramelizata si caramel.


Am acoperit cu a doua foaie de blat,crema,nuca si caramel.


Am pus al treilea blat deasupra.


Pentru glazura am pus toate ingredientele pe baie de aburi.


Când ciocolata s-a topit,am luat de pe foc si dupa ce s-a racit suficient,am pus-o deasupra blatului.


Am îmbracat si marginile tortului cu crema de lamâie ,caramel si nuca caramelizata.


Am taiat câteva felii subtiri de ananas si le-am pus în cuptor la 120 de grade.


Dupa o ora,le-am pus în tava de briose si le-am lasat pâna s-au uscat foarte bine.


Am ornat cu florile din ananas si bezele.



S-aveţi poftă !!!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

silvi0ara 1

07.05.2016, 16:23

diaconta 1

07.05.2016, 20:48

Dantes,multumesc

diaconta 1

07.05.2016, 20:48

Silvi0ara,ce ma bucur sa te vad din nou pe aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale si ciocolata