Tort cu capsuni si must

de Veronica22 in Torturi, 17 Feb 2014 | 2809 vizualizari

 

De Sf Valentin in fiecare an trebuie sa sarbatorim pentru ca pe fiica-mea o cheama Valentina.In acest an am pregatit un tort cu capsuni(le-am vazut al magazin asa frumoase si mi-au facut cu ochiul).Am ales un blat cu must si cacao si crema de capsuni.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • 175 ml must de struguri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de capsuni Dr Oetker
  • 8 linguri de zahar
  • 400 ml frisca

Decor:

  • Capsuni
  • 300 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si must:

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar pana obtinem o compozitie albicioasa si spumoasa.Adaugam untul moale,apoi mustul,cacaua,praful de copt si faina.

Albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si se bat pana acesta se topeste.Incorporam amestecand usor albusurile in compozitia cu faina.Se pune compozitia in tava rotunda de tort .Eu am folosit si 2 forme mici de silicon inima in care am pus doar cam 2 polonice se supa din compozitie.Cand blaturile sun coapte se scot din cuptor.Cele mici se vor coace mult mai repede.

Crema:

Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este fiarta se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Budinca rece se mixeaza impreuna cu frisca.

Blatul mare,rotund se taie pe jumatate pe orizontala.

Inimioarele se umplu cu crema de budinca de capsuni.Se aseaza pe o farfurie,se intinde un strat cam de 2 cm grosime de crema si se aseaza a doua inima de blat.

Pe un platou asezam o foaie de blat,punem inelul detasbil in jurul blatului.Asezam jumatati de capsuni cu partea taiata inafara.Crema se pune peste blat,se umplu toate golurile se niveleaza.se aseaza al doilea blat peste crema.

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la bain-marie.

Asezam inimioara pregatita mai devreme peste blatul rotund.Turnam ciocolata calda peste tort si intindem repede pentru a uniformiza startul de ciocolata.

Lasam la rece 1-2 ore si apoi indepartam peretele detasabil.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si must" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (22)

Sylvia 1

08.04.2014, 20:07

la multi ani !

Veronica22 1

08.04.2014, 21:30

Multumesc pentru urari tuturor!

ancutsa 1

04.10.2016, 15:10

Tare frumos tortul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!