Tort cu capsuni si must

de Veronica22 in Torturi, 17 Feb 2014 | 6939 vizualizari

 

De Sf Valentin in fiecare an trebuie sa sarbatorim pentru ca pe fiica-mea o cheama Valentina.In acest an am pregatit un tort cu capsuni(le-am vazut al magazin asa frumoase si mi-au facut cu ochiul).Am ales un blat cu must si cacao si crema de capsuni.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • 175 ml must de struguri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de capsuni Dr Oetker
  • 8 linguri de zahar
  • 400 ml frisca

Decor:

  • Capsuni
  • 300 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si must:

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de  zahar pana obtinem o compozitie albicioasa si  spumoasa.Adaugam untul moale,apoi mustul,cacaua,praful de copt si faina.
Albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si se bat pana acesta se topeste.Incorporam amestecand usor albusurile in compozitia cu faina.Se pune compozitia in tava rotunda de tort .Eu am folosit si 2 forme mici de silicon inima in care am pus doar cam 2 polonice se supa din compozitie.Cand blaturile sun coapte se scot din cuptor.Cele mici se vor coace mult mai repede.
Crema:
Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este fiarta se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Budinca rece se mixeaza impreuna cu frisca.
Blatul mare,rotund se taie pe jumatate pe orizontala.
Inimioarele se umplu cu crema de budinca de capsuni.Se aseaza pe o farfurie,se intinde un strat cam de 2 cm grosime de crema si se aseaza a doua inima de blat.
Pe un platou asezam o foaie de blat,punem inelul detasbil in jurul blatului.Asezam jumatati de capsuni cu partea taiata inafara.Crema se pune peste blat,se umplu toate golurile se niveleaza.se aseaza  al doilea blat peste crema.
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la bain-marie.
Asezam inimioara pregatita mai devreme peste blatul rotund.Turnam ciocolata calda peste tort si intindem repede pentru a uniformiza startul de ciocolata.
Lasam  la rece 1-2 ore si apoi indepartam peretele detasabil.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si must" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata