Tort cu capsuni si must

de Veronica22 in Torturi, 17 Feb 2014 | 7087 vizualizari

 

De Sf Valentin in fiecare an trebuie sa sarbatorim pentru ca pe fiica-mea o cheama Valentina.In acest an am pregatit un tort cu capsuni(le-am vazut al magazin asa frumoase si mi-au facut cu ochiul).Am ales un blat cu must si cacao si crema de capsuni.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • 175 ml must de struguri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de capsuni Dr Oetker
  • 8 linguri de zahar
  • 400 ml frisca

Decor:

  • Capsuni
  • 300 gr ciocolata
  • 100 ml frisca
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si must:

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de  zahar pana obtinem o compozitie albicioasa si  spumoasa.Adaugam untul moale,apoi mustul,cacaua,praful de copt si faina.
Albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si se bat pana acesta se topeste.Incorporam amestecand usor albusurile in compozitia cu faina.Se pune compozitia in tava rotunda de tort .Eu am folosit si 2 forme mici de silicon inima in care am pus doar cam 2 polonice se supa din compozitie.Cand blaturile sun coapte se scot din cuptor.Cele mici se vor coace mult mai repede.
Crema:
Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand budinca este fiarta se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Budinca rece se mixeaza impreuna cu frisca.
Blatul mare,rotund se taie pe jumatate pe orizontala.
Inimioarele se umplu cu crema de budinca de capsuni.Se aseaza pe o farfurie,se intinde un strat cam de 2 cm grosime de crema si se aseaza a doua inima de blat.
Pe un platou asezam o foaie de blat,punem inelul detasbil in jurul blatului.Asezam jumatati de capsuni cu partea taiata inafara.Crema se pune peste blat,se umplu toate golurile se niveleaza.se aseaza  al doilea blat peste crema.
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la bain-marie.
Asezam inimioara pregatita mai devreme peste blatul rotund.Turnam ciocolata calda peste tort si intindem repede pentru a uniformiza startul de ciocolata.
Lasam  la rece 1-2 ore si apoi indepartam peretele detasabil.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si must" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sylvia 1

08.04.2014, 20:07

la multi ani !

Veronica22 1

08.04.2014, 21:30

Multumesc pentru urari tuturor!

Ancutsa 1

04.10.2016, 15:10

Tare frumos tortul!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu capsuni