Tort "la metru"

de marcelika in Torturi, 16 Feb 2013 | 8149 vizualizari

 

am facut acest tort de ziua indragostitilor, dar nu trebuie sa fie o zi speciala pentru a face ceva dulce familie

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri cu zahar pentru blaturi
  • 6 linguri cu zahar pentru sirop
  • 10 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • esenta rom
  • razatura de lamaie
  • ulei ptr uns tavile
  • un plic crema lamaie "dr.oetker"
  • un plic crema ciocolata " dr oetker"
  • un plic frisca
  • 750 ml lapte pentru creme si frisca
  • 3 plicuri glazura decor de ciocolata sau lamaie (imi place mai mult)
  • zahar pudra pentru creme
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "la metru":

Separam albusurile de galbenus, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se intareste (daca intoarcem castronul nu cade albusul). In galbenusurile batute adaugam o lingurita de razatura de lamaie si 2 linguri cu faina si amestecam incet, dupa care le punem peste albusurile batute impreuna cu restul de faina si amestecam incet cu lingura.


Aprindem focul la cuptor sa se incalzeasca, ungem cu putin ulei 2 tavi de chec, punem hartie de copt pe fundul lor si impartim compozitia in cele doua forme. Pentru una din forme in compozitie adaugam cele 2 linguri de cacao. Le bagam la cuptor si le verificam abia dupa ce incepe sa miroasa in cuptor a copt, cu proba scobitorii.


Intre timp facem siropul din 700 ml apa, 6 linguri de zahar, esenta de rom si razatura de lamaie (il fierbem pana scade la 600 ml).


Facem si cremele respectand instructiunile de pe plic. Dupa ce se coc checurile le lasam sa se raceasca pe un gratar, le taiem in felii egale si luam una cate una, le insiropam si le dam cu crema alternand (una alba, una maro). Eu le-am pus in vase de yena deoarece se mai scurge glazura.


Ddupa ce le-am "lipit" le bagam o jumatate de ora la frigider sa se raceasca un pic dupa care facem glazura "decor" si le glazuram. Puteti sa topiti si ciocolata la bain-marie (in vas cu apa fiarta) dar sa adaugati si ulei (2-3 linguri), pentru luciu.


Ornati cu frisca dupa vreo 2-3 ore, cand se intareste glazura.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "la metru"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ina 1

23.09.2013, 19:18

preferatul lui Mutulica

Geanina87 1

13.02.2014, 20:24

marcelika 1

13.02.2014, 21:12

va multumesc frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Torta della nonna (Tarta bunicii)