Prajitura cu capsuni

de cristinne in Prajituri, 9 Iun 2010 | 3540 vizualizari

 

Potrivita pt sezon: capsunile sunt in 'floare acum". e pufoasa, aromata si usoara!

 

INGREDIENTE

  • capsuni: 600-700 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar:200gr
  • ulei:150ml
  • oua:4-7
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 100ml
  • 1lg coaja de lamaie rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se mai bat o tura (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati niciodata faina cu mixerul, ca se lasa aluatul si nu mai creste. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (cum amesteca un aparat de facut paine, daca ati vazut vreodata).


Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Deasupra se pun capsunile intregi daca sunt de marime medie si jumatati daca sunt prea mari, la distanta d 0,5cm una de alta. Se introduce la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Se tine 10 minute la 220 de grade. Si ultimele 10 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt si se taie cubulete.


E un deliciu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

ela 1

09.06.2010, 12:02

buna trebuie sa fie

Rocsi 1

10.06.2010, 20:17

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema tiramisu