Tarta cu mere verzi acrisoare

de cristinne in Prajituri, 13 Aug 2010 | 6107 vizualizari

 

Am fost la tara la bunici si erau asa multe mere verzi, dulci acrisoare, parca ma asteptau sa le pun pe o bucatica de tarta:D

 

INGREDIENTE

  • mere verzi ( 0,5kg)
  • 7 oua (doar eram la tara..aveam de unde;))
  • faina: 200 gr
  • ulei: 150 ml
  • zahar: 200 gr
  • esenta de rom si lamaie
  • un vf de sare
  • 1 praf de copt
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere verzi acrisoare:

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Bunica avea mixerul ars, asadar am facut scurta la mana cu telul traditional:)) dar au iesit spuma!. Se freaca galbenusurile cu uleiul, sarea si esentele. Se taie feliute merele. Eu le-am caramelizat putin intr-o tigaie , cu foarte putin zahar, ca sa se inmoaie. Apoi se combina cele 2 amestecuri si se adauga faina si praful de copt. Se aseaza in tava si se orneaza cu merele racite nitel. Se da la cuptorul preincalzit si se lasa la foc mai mare primele minute, dupa care se da focul mai incet si se asteapta bunatatea.


A iesit magnifica! Dulce-acrisoara!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere verzi acrisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Laly 1

13.08.2010, 13:52

ce buuuun

Corinuta 1

14.08.2010, 00:49

super!

adry88 1

10.05.2011, 16:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui