Tarta cu rondele de mere si scortisoara

de Corinuta in Prajituri, 9 Sep 2015 | 1283 vizualizari

 

by Irina

 

INGREDIENTE

  • 2 mere golden
  • 6 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • unt ptr uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rondele de mere si scortisoara:

Se pun intr-o tigaie 3 linguri de zahar si se caramelizeaza. Se curata merele de coaja si de cotor si se taie in felii rotunde de aprox jumatate de cm, apoi se pun in tigaie la caramelizat peste zahar. Dupa 2-3 minute se intorc si se mai lasa 2 minute, apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.


Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma rotunda de tarta cu diametrul de 26 cm.


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma - puteti adauga si un praf de sare. Se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza pana se topeste. Se adauga si zaharul vanilat.


Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul, apoi se adauga la albusuri si se mai mixeaza putin. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule, adaugam cate o lingura de faina pe rand, presarand usor cate putin peste spuma ca sa ramana pufoasa.


Turnam aluatul in forma de tarta, presaram peste rondelele de mere putina scortisoara si le asezam usor deasupra pe aluat. Se coace 15-20 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca rondelele de mere au lasat zeama, se scurg bine, apoi se aseaza peste aluat

2

prajitura portionata se poate servi rece cu un sos de vanilie sau caramel, sau calda cu un glob de inghetata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rondele de mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Ina 1

09.09.2015, 22:43

Eu asta am vazut: un clown )))

gaby_duceag 1

10.09.2015, 08:45

si eu am facut-o, e grozav de buna si simpla

MOKUSKA 1

10.09.2015, 09:44

ce arome

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Casuta din turta dulce