Galuste cu prune

de Zamfira in Prajituri, 14 Aug 2012 | 3030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi
  • 20 - 25 prune dulci, coapte
  • 300 - 400 g. faina
  • 1 ou
  • sare
  • 50 g. unt
  • zahar tos, scortisoare
  • pesmet
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja, ii pisam (incercati sa lucrati cu cartofii cat mai calzi). Adaugam oul, unt, putina sare si faina cat curpinde, dar sa nu devina un aluat prea tare, doar cat sa putem sa-l formam in jurul prunei.


Scoatem samburii din prune si in locul lor punem un amestec din zahar tos si scortisoare. (o parte scortisoare, doua parti zahar).


Formam galustele, cuprindem prunele in aluat (un strat potrivit de aluat nu foarte gros) si-i punem la fiert in apa cu sare. Apa e bine sa dea semne ca fierbe, nu trebuie sa clocoteasca prea tare apa de la inceput. Pe parcurs marim temperatura pana la clocot.


Timp de fierbere 10 minute (galustele se vor ridica de pe fundul oalei si vor pluti frumos deasupra, semn ca sunt fierte).


Calim in putin ulei pesmetul si dam galustele prin pesmet.


Se pot servi cu zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

jolygina 1

16.08.2012, 00:13

super

Alexandra Elena 1

17.08.2012, 17:31

foarte bune

Lau 1

19.08.2012, 16:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (de post)