cristinne

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 18.09.2009

RETETE87
PRIETENI21
Retete / Dulciuri

Cupcakes brownies cu zmeura si ciocolata

In Prajituri la 28 Iun 2012

Se amesteca ouale cu zaharul brun. Se topeste untul cu 150 de gr ciocolata. Se adauga peste oua. Se pune si cacaoa neagra (daca nu e neagra de calitate, mai bine renuntati la ea si mai puneti 100 de gr de ciocolata dark minim 55% cacao). Se taie 100 de gr ciocolata in cubulete mici. Se adauga la...

Chesecake american cu fructe de padure

In Torturi la 17 Mar 2012

Se face blatul de biscuite din biscutii sfarmati si untul topit.  Se pun in forma si se batatoreste. Se pun intr-un vas toate ingredientele (mai putin fructele)  si se baga blenderul in ele. Este incredibil de usoara reteta. Dupa cateva minute de blenduit, pana totul arata ca o crema...

Tort "Martisor"

In Torturi la 1 Mar 2012

Blatul: Se freaca spuma albusurile. Se adauga zaharul pana iesea ca o bezea. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga faina si se pune in forme de tort si se coace la foc mediu( 200 grade) 10-15 minute(depinde de cuptor) Crema: Se freaca crema de branza cu zaharul pudra. Se bate frisca...

Negresa cu inimioare

In Prajituri la 14 Feb 2012

Reteta de negrese e aceeasi cu cea de aici: http://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-migdale-25322.html Delicioasa! Caramelul: se pune la topit untul, se adauga zaharul si se amesteca pana se aureste usor(vreo cateva minute de amestecat) se adauga apoi smantana pt frisca nebatuta si se...

Briose cu dulceata de portocale

In Prajituri la 9 Feb 2012

Eu am facut intai dulceata din portocale 2 portocale le-am cojit si am indepartat coaja alba (prostie din partea mea ca daca lasam cu tot cu coaja cred ca iesea mai buna..asa nu prea a avut gustul intens de portocala daca coaja a fost indepartata.dar o sa stiu pe viitor). Se pun la fiert...

Tort Excelent

In Torturi la 1 Feb 2012

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca albusurile bine pana isi tripleaza volumul, se adauga zaharul. Se adauga usor galbenusurile si la final faina cernuta vanilia si sarea. Se intind 2 foi de pergament si se pune blatul in 2 tavi de cuptor mari ( blatul 0,5 cm inaltime) si...

Tort de mere

In Torturi la 15 Ian 2012

Se scobesc merele si se pun in tava rotunda. Se stropesc cu zahar (o lg), cu scortisoara. Se dau la cutpr pana se caramelizeaza si se inmoaie (max 15 min). Se face blatul: din albusurile batute spume cu zaharul amestecate la final cu galbensurile, vanilia si untul topit..in acest amestec...

Cheesecake "Bounty"

In Torturi la 12 Ian 2012

Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde. Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant. Se auresc usor marginile formei, (asa ne dam seama ca e gata) si il scoatem si il lasam la racit. Batem frisca lichida pana...

Tort Ying si Yang

In Torturi la 4 Dec 2011

Blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu zaharul; Se adauga cate un galbenus pe rand mixand in continuare; se adauga un praf de sare si la final si plicul de Creme-ole impreuna cu lingurita de cacao neagra (ca sa iasa un blat mai negru) Se pune in forma de tort si se da la...

Negresa cu migdale

In Prajituri la 22 Sep 2011

Se topeste 200 gr ciocolata cu 170 gr unt (un minut la microunde). Se bate cu mixerul f bine zaharul brun cu ouale. Se combina apoi mixul de ciocolata topita cu ouale si se adauga faina cu sfertul de pliculet de praf de copt. Se mai mixeaza cateva secunde si la final se adauga migdalele usor...

Cheesecake cu fructe de padure

In Torturi la 10 Aug 2011

Se prepara ca tortul cheesecake cu zmeura

Krem a la krem: tort cu zmeura

In Torturi la 16 Iul 2011

Mod de preparare: aici

Tort cheesecake cu zmeura

In Torturi la 16 Iul 2011

Se face un blat crocant din biscuitii dati prin robot si untul topit. Se pune in interiorul formei de tort apasand. Se bag la cuptor 10 minute. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra si apoi si cu frisca batuta inainte. Se pun un strat de crema peste blatul racit, apoi un strat...

Prajitura cu bezea si capsuni

In Prajituri la 21 Iun 2011

Se separa ouale pt prajitura si se bat albusurile bine cu zaharul peste ele (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si...

Chec lamaios

In Prajituri la 21 Iun 2011

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se bat galbenusurile cu coaja rasa si sucul de lamaie. Se unge o forma de chec cu unt din belsug. Se pudreaza cu faina. Se amesteca apoi in albus, toate galbenusurile apoi cu o paleta de lemn se incorporeaza si lingurile de faina. Se da la cuptorul...

Cheesecake de capsuni

In Torturi la 21 Iun 2011

Facem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie pus la cuptor ). Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca lichida . Se bate separat...

Inghetata de cafea

In Dulciuri la 17 Iun 2011

Se bat galbenusurile cu zaharul pana aproape se albesc. Se pune la bain-marin smantana pana se infierbanta, dar nu sa fiarba. Se iau galbenusurile si se toarna deasupra la smantana amestecand usor si omogenizand.  Se toarna si cafeaua.  Se amesteca si se pune intr-o casoleta la...

Souffle de ciocolata

In Prajituri la 17 Iun 2011

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se topeste ciocolata. Se amesteca toate ingredientele. Se ung formele de souffle ( am folosit ceramica ramekin) cu unt . Se umplu  (3 sferturi) cu mixul obtinut si se dau la cuptor la 150 de grade pt 25-30 de minute, depinde de cuptor. (vasele puse intr-o...

Cheesecake cu frisca si crema de capsuni

In Prajituri la 9 Mai 2011

Preparam blatul din biscuitii sfarmati si 100 de grame unt topit la microunde . Il punem in forma de prajitura si il dam la cuptor 10 minute pana devine crocant Batem frisca lichida pana devine tare (cu  un plic de intaritor daca e necesar). Facem un piure de capsune. Am taiat cubulete...

Tort Kinder Felie de Lapte

In Torturi la 2 Mai 2011

Blatul: Separam ouale. Batem bine albusurile cu zaharul ca la bezea si apoi adaugam cate un galbenus pe rand amestecand continuu cu mixerul. La final adaugam si plicul de praf de budinca rece. Amestecam bine si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc mediu la cuptor - 185 de...

Ciocolata cu goji si caise uscate

In Dulciuri la 27 Apr 2011

Se topeste ciocolata (la microunde o bag 1 minut) se omogenizeaza cu telul si se amesteca cu ce am ales sa pun in ea (caise uscate taiate cubulete, migdale farmitate si fructele goji intregi ). Se toarna amestecul rapid pe o folie de aluminiu, se niveleaza si se lasa la racit, apoi se introduce...

Tort de portocale

In Torturi la 27 Apr 2011

Blatul: Ouale se separa si se bat albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul si apa minerala. Se unesc cele 2 compozitii si se adauga faina in ploaie la final impreuna cu praful de copt. Se introduce la cuptorul preincalzit pana se coace. Crema:  Se bate frisca. Separat se...

Coconut cheesecake

In Torturi la 26 Mar 2011

Se face un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma de tarta si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute. Se scoate si se lasa la racit. Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se...

Tortulet de clatite

In Torturi la 26 Mar 2011

Se face un mix din toate ingrediente (fara dulceata :P) si se coc clatitele. Apoi se umplu cu dulceata una cate una turnulet. Pe margini am pus dulceata de gutui iar in mijloc de capsuni. Deasupra am pus un piure facut din bucatele din compot de gutui, ca sa pastrez stilul cu gutuile;).

Cheesecake cu zmeura

In Prajituri la 21 Mar 2011

Se face un blat din biscuitii sfarmati si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra si apoi si cu frisca (asta dupa ce e batuta in prealabil) Se scurg zmeurele si ori se pun toate deasupra una langa alta ori se pun jumatate deasupra tartei si jumatate in interior,...

Stelute cu ciocolata

In Prajituri la 12 Mar 2011

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se...

Briose cu fructe de padure

In Prajituri la 6 Mar 2011

Se amesteca toate ingredientele uscate (sarea, zaharul, faina) si se face o gaura in mijloc. Se amesteca ingredientele lichide si se toarna apoi peste cele uscate in gaura formata. Se incorporeaza toate. Se pot adauga fructele acum in compozitie, sau in tava deasupra compozitiei in forma de...

Tiramisu reţetă la cupa

In Prajituri la 18 Feb 2011

Tiramisu reţetă la cupa Se bate mascarponele cu zaharul, galbenusurile de ou, romul si plicul de cafea instant dizolvat in nitel coniac. Se amesteca la final cu albusurile batute spuma in prealabil, se obtine o crema frumoasa si fina cu gust usor de cafea. Se face si o cafea tare si se...

Placintica cu dovleac

In Prajituri la 13 Feb 2011

Se face un aluat din amestecul laptelui caldut cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta, drojdia inmuiata in lapte si apoi faina cat cuprinde pana iese un aluat nici foarte moale nici foarte tare. Se lasa la dospit o ora, pana creste putin. Se rade dovleacul, se caleste nitel cu...

Cheesecake de ciocolata cu portocale

In Torturi la 24 Ian 2011

Se face un blat din biscuitii sfarmati, o mana de alune fara sare, coaja rasa de portocala si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocale si esenta de portocale.  Se topeste ciocolata la bain-marin. Cand devine lichida, se lasa putin sa se...

Afisate 1 - 30 din 52 retete    

Postari recente

publicat la 24.07.2012

Orez thai cu sos de vita picant

publicat la 10.05.2012

Paste carbonara

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]