Tort de mere

de cristinne in Torturi, 15 Ian 2012 | 6536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mere: cate incap intr- tava rotunda de 26 cm (>1kg)
  • zahar: 5 linguri;
  • faina: 5 linguri;
  • oua: 5;
  • vanilie;
  • scortisoara;
  • unt: 100gr;
  • dulceata (de nuci);
  • pt ornat: frisca batuta si sos caramel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se scobesc merele si se pun in tava rotunda. Se stropesc cu zahar (o lg), cu scortisoara. Se dau la cutpr pana se caramelizeaza si se inmoaie (max 15 min). Se face blatul: din albusurile batute spume cu zaharul amestecate la final cu galbensurile, vanilia si untul topit..in acest amestec incorporandu-se  faina. Se scoate tava cu mere. In fiecare mar am pus cate o lingura de dulceata (cate o nuca verde) (daca au lasat prea multa zeama merele, se scurge si se pastreaza)si se toarna aluatul printre mere. Se da la cuptrt iar inca 10-15 min pana se face (testul scobitorii). Se scoate, se raceste nitel apoi se rastoarna invers pe platou. Pt cine prefera, se insiropeaa usor cu zeama care a ramas de la mere. La final am ornat cu frisca batuta din smantana dulce si cu sos de caramel.

Foarte usor de facut si ff bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anomisana 1

22.01.2012, 11:40

Ce bunătate, cu mere coapte. Doar în prăjituri îmi plac merele deşi ştiu că ar trebui să le mai mănânc şi crude.

cristinne 1

26.01.2012, 23:54

anomisana exact asa sunt si eu fir-ar!

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:10

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars