Tort de mere

de cristinne in Torturi, 15 Ian 2012 | 2760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mere: cate incap intr- tava rotunda de 26 cm (>1kg)
  • zahar: 5 linguri;
  • faina: 5 linguri;
  • oua: 5;
  • vanilie;
  • scortisoara;
  • unt: 100gr;
  • dulceata (de nuci);
  • pt ornat: frisca batuta si sos caramel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se scobesc merele si se pun in tava rotunda. Se stropesc cu zahar (o lg), cu scortisoara. Se dau la cutpr pana se caramelizeaza si se inmoaie (max 15 min). Se face blatul: din albusurile batute spume cu zaharul amestecate la final cu galbensurile, vanilia si untul topit..in acest amestec incorporandu-se faina. Se scoate tava cu mere. In fiecare mar am pus cate o lingura de dulceata (cate o nuca verde) (daca au lasat prea multa zeama merele, se scurge si se pastreaza)si se toarna aluatul printre mere. Se da la cuptrt iar inca 10-15 min pana se face (testul scobitorii). Se scoate, se raceste nitel apoi se rastoarna invers pe platou. Pt cine prefera, se insiropeaa usor cu zeama care a ramas de la mere. La final am ornat cu frisca batuta din smantana dulce si cu sos de caramel.


Foarte usor de facut si ff bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

17.01.2012, 10:06

ce pofta imi e

anomisana 1

22.01.2012, 11:40

Ce bunătate, cu mere coapte. Doar în prăjituri îmi plac merele deşi ştiu că ar trebui să le mai mănânc şi crude.

cristinne 1

26.01.2012, 23:54

anomisana exact asa sunt si eu fir-ar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema caramel