Tort de mere

de cristinne in Torturi, 15 Ian 2012 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mere: cate incap intr- tava rotunda de 26 cm (>1kg)
  • zahar: 5 linguri;
  • faina: 5 linguri;
  • oua: 5;
  • vanilie;
  • scortisoara;
  • unt: 100gr;
  • dulceata (de nuci);
  • pt ornat: frisca batuta si sos caramel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se scobesc merele si se pun in tava rotunda. Se stropesc cu zahar (o lg), cu scortisoara. Se dau la cutpr pana se caramelizeaza si se inmoaie (max 15 min). Se face blatul: din albusurile batute spume cu zaharul amestecate la final cu galbensurile, vanilia si untul topit..in acest amestec incorporandu-se faina. Se scoate tava cu mere. In fiecare mar am pus cate o lingura de dulceata (cate o nuca verde) (daca au lasat prea multa zeama merele, se scurge si se pastreaza)si se toarna aluatul printre mere. Se da la cuptrt iar inca 10-15 min pana se face (testul scobitorii). Se scoate, se raceste nitel apoi se rastoarna invers pe platou. Pt cine prefera, se insiropeaa usor cu zeama care a ramas de la mere. La final am ornat cu frisca batuta din smantana dulce si cu sos de caramel.


Foarte usor de facut si ff bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

17.01.2012, 10:06

ce pofta imi e

anomisana 1

22.01.2012, 11:40

Ce bunătate, cu mere coapte. Doar în prăjituri îmi plac merele deşi ştiu că ar trebui să le mai mănânc şi crude.

cristinne 1

26.01.2012, 23:54

anomisana exact asa sunt si eu fir-ar!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de vanilie