Placintica cu dovleac

de cristinne in Prajituri, 13 Feb 2011 | 3939 vizualizari

 

Am primit un dovleac.. super dulce cadou, asadar l-am facut repede si niste placinta:)

 

INGREDIENTE

  • dovleac ras
  • faina;
  • lapte;
  • esenta vanilie;
  • coaja lamaie rasa;
  • drojdie;
  • oua: 2;
  • zahar: 100 gr
  • ulei pt uns;
  • scortisoara;
  • nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintica cu dovleac:

Se face un aluat din amestecul laptelui caldut cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta, drojdia inmuiata in lapte si apoi faina cat cuprinde pana iese un aluat nici foarte moale nici foarte tare.


Se lasa la dospit o ora, pana creste putin.


Se rade dovleacul, se caleste nitel cu scortisoara si nuca taiata finut.


Se intinde aluatul si se unge cu ulei. Se pune dovleacul si se ruleaza. Eu am folosit forma de placinta rotunda cu gaura la mijloc (am un lapsus..am uitat cum ii zice acum formei asteia), unsa si tapetata cu faina.


Se coace la cuptorul preincalzit pana se rumeneste. Se scoate, se raceste si se scoate din tava, invers. Se pudreaza cu zahar la final .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintica cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

14.02.2011, 09:15

buna buna

DIANA B 1

14.02.2011, 11:35

adry88 1

04.07.2011, 15:48

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte