Placintica cu dovleac

de cristinne in Prajituri, 13 Feb 2011 | 3785 vizualizari

 

Am primit un dovleac.. super dulce cadou, asadar l-am facut repede si niste placinta:)

 

INGREDIENTE

  • dovleac ras
  • faina;
  • lapte;
  • esenta vanilie;
  • coaja lamaie rasa;
  • drojdie;
  • oua: 2;
  • zahar: 100 gr
  • ulei pt uns;
  • scortisoara;
  • nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintica cu dovleac:

Se face un aluat din amestecul laptelui caldut cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta, drojdia inmuiata in lapte si apoi faina cat cuprinde pana iese un aluat nici foarte moale nici foarte tare.

Se lasa la dospit o ora, pana creste putin.

Se rade dovleacul, se caleste nitel cu scortisoara si nuca taiata finut.

Se intinde aluatul si se unge cu ulei. Se pune dovleacul si se ruleaza. Eu am folosit forma de placinta rotunda cu gaura la mijloc (am un lapsus..am uitat cum ii zice acum formei asteia), unsa si tapetata cu faina.

Se coace la cuptorul preincalzit pana se rumeneste. Se scoate, se raceste si se scoate din tava, invers. Se pudreaza cu zahar la final .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintica cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placintica cu dovleac-0
Placintica cu dovleac-1
Placintica cu dovleac-2
Placintica cu dovleac-3
Placintica cu dovleac-4
Placintica cu dovleac-5
Placintica cu dovleac-6
Placintica cu dovleac-7
Placintica cu dovleac-8
Placintica cu dovleac-9
Placintica cu dovleac-10

COMENTARII (11)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.02.2011, 09:15

buna buna

DIANA B

DIANA B 1

14.02.2011, 11:35

adry88

adry88 1

04.07.2011, 15:48

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!