Rulouri glazurate cu portocale

de Corinuta in Prajituri, 1 Mai 2011 | 2074 vizualizari

 

Daca va plac portocalele, acest desert va va incanta!

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 ml apa calduta
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 6 linguri unt topit
  • 1/2 ceasca smantana la temperatura camerei
  • 3 cesti si jumatate cu faina (cca 300 g)
Umplutura:
  • 3 linguri unt moale
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 1/2 ceasca zahar (50 g)
Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri unt moale
  • 3 linguri suc portocale
  • 1/4 ceasca smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri glazurate cu portocale:

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul. Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale dar sa se desprinda de peretii vasului) 5-6 minute. Se lasa sa dospeasca o ora jumatate acoperit cu un prosop, intr-un loc ferit de curent (eu l-am pus in cuptor de data asta).


Pentru umplutura, se amesteca coaja de portocala cu zaharul. Pe masa infainata, se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de aprox 35x45 cm. Se unge cu untul moale lasand o margine de 2 cm. Peste unt se intinde coaja de portocala cu zaharul, apoi se ruleaza. Se taie capetele si se arunca (eu am impletit din capete un cozonacel si l-am copt pentru Eliza:). Se taie aluatul cu un cutit ascutit in rulouri de 3 cm care se aseaza intr-o cratita rotunda cu diametrul de 24 cm unsa cu unt (eu le-am pus intava de tort, o mare greseala!:). Se acopera cu o folie alimentara si se mai lasa 45 de minute la dospit. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace 45 de minute. Acum o sa vi se umple casa de o aroma de portocale incantatoare! :)


Pentru glazura se amesteca zaharul cu sucul de portocale si cu untul si se pune la fiert. Se fierbe 3 minute si se toarna peste rulouri cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor (la faza asta mi-a curs glazura din tava de tort si s-a ars in tava de dedesubt :))).


Toate bune si frumoase, a meritat din plin efortul si asteptarea!


A zis Gabytza sa scriu by Gaby_d ca ea urmeaza sa le faca! LOL


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri glazurate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

mirela0911 1

02.05.2011, 17:26

tare bine mai arata

ela 1

02.05.2011, 18:45

ce bunatate

Corinuta 1

04.05.2011, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )