Rulouri glazurate cu portocale

de Corinuta in Prajituri, 1 Mai 2011 | 1902 vizualizari

 

Daca va plac portocalele, acest desert va va incanta!

 

INGREDIENTE

Ptr. aluat:
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 ml apa calduta
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 6 linguri unt topit
  • 1/2 ceasca smantana la temperatura camerei
  • 3 cesti si jumatate cu faina (cca 300 g)
Umplutura:
  • 3 linguri unt moale
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 1/2 ceasca zahar (50 g)
Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri unt moale
  • 3 linguri suc portocale
  • 1/4 ceasca smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri glazurate cu portocale:

Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul. Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale dar sa se desprinda de peretii vasului) 5-6 minute. Se lasa sa dospeasca o ora jumatate acoperit cu un prosop, intr-un loc ferit de curent (eu l-am pus in cuptor de data asta).


Pentru umplutura, se amesteca coaja de portocala cu zaharul. Pe masa infainata, se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de aprox 35x45 cm. Se unge cu untul moale lasand o margine de 2 cm. Peste unt se intinde coaja de portocala cu zaharul, apoi se ruleaza. Se taie capetele si se arunca (eu am impletit din capete un cozonacel si l-am copt pentru Eliza:). Se taie aluatul cu un cutit ascutit in rulouri de 3 cm care se aseaza intr-o cratita rotunda cu diametrul de 24 cm unsa cu unt (eu le-am pus intava de tort, o mare greseala!:). Se acopera cu o folie alimentara si se mai lasa 45 de minute la dospit. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace 45 de minute. Acum o sa vi se umple casa de o aroma de portocale incantatoare! :)


Pentru glazura se amesteca zaharul cu sucul de portocale si cu untul si se pune la fiert. Se fierbe 3 minute si se toarna peste rulouri cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor (la faza asta mi-a curs glazura din tava de tort si s-a ars in tava de dedesubt :))).


Toate bune si frumoase, a meritat din plin efortul si asteptarea!


A zis Gabytza sa scriu by Gaby_d ca ea urmeaza sa le faca! LOL


Inspiratia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri glazurate cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (49)

mirela0911 1

02.05.2011, 17:26

tare bine mai arata

ela 1

02.05.2011, 18:45

ce bunatate

Corinuta 1

04.05.2011, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!