Prajitura desteapta

de Sylvia in Prajituri, 18 Mai 2010 | 3530 vizualizari

 

Am tot auzit de reteta aceasta si vazand-o pe blogul Mihaelei “Dulciuri fel de fel” m-am pus pe treaba si am facut-o. Mihaela multumesc pentru reteta si explicatii, a iesit super buna.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 5 oua,
  • 150 grame de zahar,
  • 110 grame de unt,
  • 550 ml lapte, 
  • 5 linguri de faina,
  • esenta de vanilie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Am frecat galbenusurile cu zaharul ( eu le-am facut cu mixerul)  dupa care atunci cand devin albe si spumoase se adauga untul topit, vanilia  si faina ( pusa pe rand cate o lingura o data) . Subtiem apoi cu laptele rece si adaugam albusurile batute spuma. Se toarna tot in tava tapeata cu unt si faina ( eu am folosit tava de sticla termorezistenta sa pot supraveghea procedeul

  Se coace in cuptorul preincalzit,  la foc minim pentru o ora, eu am lasat-o o ora la 170 de grade si apoi inca 15 minute pe 180 de grade. Isi alege singura doua foi , de aici si IQ-ul ei ridicat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura desteapta-0
Prajitura desteapta-1
Prajitura desteapta-2

COMENTARII (8)

mena29

mena29 1

24.05.2010, 17:15

Aceasta praji o fac si eu mereu,este usoara si rapida cinci furculite,bravo

Ina

Ina 1

24.05.2010, 17:24

da, si eu o faceam. Ca sfat, pentru ca blaturile sa fie bine delimitate de crema, albusurile se amesteca cu o lingura de lemn, doar prin miscari de du-te - vino ( de sus in jos) , nu circulare.

Sylvia

Sylvia 1

25.05.2010, 20:12

Ina merci de sfat sincer eu cred ca le-am ingramadit acolo glumesc dar nu am facut chiar cum spui tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!