Prajitura desteapta

de Sylvia in Prajituri, 18 Mai 2010 | 3692 vizualizari

 

Am tot auzit de reteta aceasta si vazand-o pe blogul Mihaelei “Dulciuri fel de fel” m-am pus pe treaba si am facut-o. Mihaela multumesc pentru reteta si explicatii, a iesit super buna.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 5 oua,
  • 150 grame de zahar,
  • 110 grame de unt,
  • 550 ml lapte, 
  • 5 linguri de faina,
  • esenta de vanilie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Am frecat galbenusurile cu zaharul ( eu le-am facut cu mixerul) dupa care atunci cand devin albe si spumoase se adauga untul topit, vanilia si faina ( pusa pe rand cate o lingura o data) . Subtiem apoi cu laptele rece si adaugam albusurile batute spuma. Se toarna tot in tava tapeata cu unt si faina ( eu am folosit tava de sticla termorezistenta sa pot supraveghea procedeul


Se coace in cuptorul preincalzit, la foc minim pentru o ora, eu am lasat-o o ora la 170 de grade si apoi inca 15 minute pe 180 de grade. Isi alege singura doua foi , de aici si IQ-ul ei ridicat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mena29 1

24.05.2010, 17:15

Aceasta praji o fac si eu mereu,este usoara si rapida cinci furculite,bravo

Ina 1

24.05.2010, 17:24

da, si eu o faceam. Ca sfat, pentru ca blaturile sa fie bine delimitate de crema, albusurile se amesteca cu o lingura de lemn, doar prin miscari de du-te - vino ( de sus in jos) , nu circulare.

Sylvia 1

25.05.2010, 20:12

Ina merci de sfat sincer eu cred ca le-am ingramadit acolo glumesc dar nu am facut chiar cum spui tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ispita ciocolatoasa