Prajitura cu cacao, visine si caise - de post

de deyutzky in Prajituri, 10 Iul 2016 | 711 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul www.retetefeldefel.ro, insa am modificat putin unele ingrediente. Se face foarte usor aceasta prajiturica si puteti folosi orice fructe va plac. Eu am pus visine din compot si cateva caise. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 250 ml apa
  • 170 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 5 caise
  • 150 g visine din compot(curatate de samburi)
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao, visine si caise - de post:

Intr-un bol amestecam apa+uleiul+zaharul si amestecam pana cand acesta din urma se dizolva.


Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.


Turnam acest amestec treptat, lingura cu lingura, peste compozitia lichida si amestecam cu un tel pana la incorporare.


Adaugam sarea si esenta de rom, apoi punem visinele si amestecam usor.


Intr-o tava(tava mea are 29x19 cm) punem hartie de copt sau ungem tava cu ulei/margarina si o tapetam cu faina, apoi turnam compozitia.


Deasupra punem caisele spalate si curatate de samburi.


Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 35-40 de minute.


Dupa ce se raceste, o portionam si o servim. Blatul va fi umed si pufos.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao, visine si caise - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:07

ce prajitura buna ai facut

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:10

Tare buna e!

mirela0911 1

11.07.2016, 19:46

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta cu numarul 900!!!