Cheesecake de capsuni

de cristinne in Torturi, 21 Iun 2011 | 3210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml smantana dulce pt frisca;
  • 1 pachet de biscuiti petit beurre (140gr)
  • 75 grame unt
  • 500 gr capsuni;
  • 150gr zahar brun ;
  • 1 zahar vanilat;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de capsuni:

Facem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie pus la cuptor ). Se scoate si se lasa la racit.


Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se topeasca mai repede, asa fac la toate prajiturile) cu branza mascarpone. Se adauga apoi si frisca in prealabil batuta bine. Se obtine un amestec destul de consistent si pufos.


Am spalat capsunile si am pastrat jumatate la frigider pudrate cu zahar ca sa isi lase nitel sirop si jumatate le-am amestecat cu nitel zahar si le-am dat intr-un clocot ca si cum as fi facut un jeleu- dulceata de capsune. Se lasa la racit. Se aseaza in forma detasabila deasupra blatului acest jeleu rece de capsune. Apoi se aseaza tot mixul de crema de mai sus si se niveleaza . Deasupra am adaugat capsunile ramase frumos aranjate.


Siropul care s-a lasat de la capsune, l-am pus pe foc impreuna cu un plic de gelatina si conform instructiunilor de pe pachet am facut acest jeleu pe care l-am turnat in fir subtire caldut peste capsunile intregi ornate. Se da la rece cateva ore si abia dupa, se scoate inelul detasabil de la forma.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

24.06.2011, 08:35

bun

adry88 1

02.07.2011, 16:43

ce grozav

Lau 1

02.07.2011, 23:19

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Burrito vegetarian, de post
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova