Tort cu inima de jeleu

de diaconta in Torturi, 1 Ian 2013 | 3684 vizualizari

 

Cu siguranţă nu este un tort prea aspectuos,dar este foarte bun.Fiindcă m-am hotărât în ultimul moment să-l fac,nu am avut prea mult timp pentru partea estetică.
Vă doresc un An nou mult mai bun decât cel care s-a încheiat,să se adeverească urarea de „Să trăiţi bine!!!!” şi dacă tot e deja alt an,să ne şi vedem cu bine.LA MULTI ANI!!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 240 gr faina
  • 8 gr praf de copt cu sofran
  • Sare
  • Vanilie

Jeleu:

  • 300 ml sirop de rodie
  • 10 gr gelatina granulata

Crema:

  • 250 gr Mascarpone
  • 1 plic budinca capsuni
  • 200 ml sirop de rodie
  • 200 ml apa
  • 200 gr frisca lichida

Sirop:

  • Sirop de lamaie+apa

Glazura:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingurita miere de albine

Decor:

  • Frisca si martipan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inima de jeleu:

Pentru blat am mixat ouale întregi cu zaharul pana se deschid la culoare si îsi dubleaza volumul.Am pus apoi uleiul prelins pe marginea vasului si am mixat in continuare.

Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am amestecat cu un tel usor pana s-a încorporat faina.

Am pus amestecul într-o tava rotunda cu pereti detasabili si am dat la cuptor pentru 35 de minute.E util sa verificati cu o scobitoare când este copt.

Am pregatit apoi jeleul.

Am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am încalzit-o la microunde si am pus-o in siropul de rodie caldut.

Dupa ce s-a racit,l-am pus într-un bol la frigider pâna s-a închegat.

Pentru crema am pregatit mai întâi  budinca.

Am amestecat 200 ml sirop de rodie cu 200 ml apa si am facut budinca dupa instructiunile de pe plic.

Am lasat sa se raceasca,apoi am amestecat-o cu crema mascarpone si frisca batuta.

Am taiat blatul în doua si am însiropat cu un amestec de sirop de lamâie si apa.

In mijlocul blatului am rasturnat jeleul din bol,pentru a obtine „miezul” de jeleu din mijlocul tortului.

Am pus apoi crema de jur împrejurul jeleului.

Am acoperit cu  celalalt blat si am ornat cu frisca.

Pentru glazura am pus toate ingredientele pe baie de aburi,dupa ce s-a racit putin,am pus-o peste tort.

Pentru decor am folosit martipan si frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inima de jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu inima de jeleu-0
Tort cu inima de jeleu-1
Tort cu inima de jeleu-2
Tort cu inima de jeleu-3
Tort cu inima de jeleu-4

COMENTARII (70)

diaconta

diaconta 1

08.03.2013, 10:05

multumesc Diana

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 11:34

ce dragut

diaconta

diaconta 1

25.10.2013, 13:09

Krysty multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!