Tort Juventus

de angyb in Torturi, 26 Ian 2013 | 2474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 250g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • Sirop:
  • 100ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de esenta de rom
  • Decor:
  • pasta de zahar
  • 250g ciocolata menaj neagra
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Juventus:

Pentru inceput topim pe baie de abur 200 g ciocolata alba cu 200 ml frisca dupa care o lasam la rece.


Blatul:


Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom. Batem spuma albusurile, dupa care adaugam zaharul si continuam pana cand devin lucioase. Adaugam amestecul de galbenusuri amestecand usor. Incorporam faina amestecata cu cacao si drojdia. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade aproximativ 30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.


Dupa ce se raceste taiem blatul in 3.


Crema:


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand devin spuma, dupa care adaugam 2 linguri de lapte si le punem la fiert pe baie de abur, pana cand se ingrosa, dupa care adaugam ciocolata alba ramasa si amestecam bine pana cand aceasta se topeste. Lasam sa se raceasca dupa care le mixam cu mascarponele. Adaugam crema de ciocolata alba si mixam bine.


Separam batem spuma frisca ramasa dupa care o adaugam la crema obtinuta si o amestecam bine.


Siropul:


Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam esenta de rom.


Asamblarea:


Blat 1+sirop,1/2 crema+Blatul2 sirop+1/2 crema adaugam si al treilea blat si il insiropam .Taiem marginile pentru ca tortul sa fie drept dupa care turnam desupra glazura (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul )


Pentru a realiza logo-ul am facut un sablon si am taiat pasta de zahar dupa acesta si l-am asezat pe tort.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Juventus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

29.01.2013, 20:37

diana_k 1

02.02.2013, 21:32

reusit tortul

CookieMonster 1

15.05.2013, 17:55

la favorit cu el. Sotul meu e un mare fan Juve. Bv bv

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine