Prajitura cu bezea si capsuni

de cristinne in Prajituri, 21 Iun 2011 | 8359 vizualizari

 

Prajitura cu bezea si capsuni

 

INGREDIENTE

  • capsuni: 600 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar:150 gr
  • ulei:150ml
  • 6 oua;
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 50 ml
  • 1lg coaja rasa de la o lamaie
  • Pt bezea:
  • albus de ou de la 4 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si capsuni:

Se separa ouale pt prajitura si se bat albusurile bine cu zaharul peste ele (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu lamaie, amestecand usor.


Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra se pun capsunile intregi daca sunt de marime medie si jumatati daca sunt prea mari. Se introduce la cuptorul preincalzit la 220 de grade. Se tine 5 minute la 220 de grade. Si 15 minute la 210 grade. Ultimele 5 minue cand dupa testul scobiotorii prajiotura este gata: se scoate si se ortneaza cu albusurile batute spuma cu putin zahar ca la bezea si se mai baga la cuptor pt 5 minute la 150 de grade cat sa se faca bezeaua de deasupra, Se scoate si se lasa sa se raceasca , abia apoi se taie mai bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adry88 1

02.07.2011, 16:42

tare buna

Lau 1

02.07.2011, 23:19

buna

babi5 1

06.06.2013, 17:12

bunnnnnnnnnn!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea