Prajitura cu bezea si capsuni

de cristinne in Prajituri, 21 Iun 2011 | 9637 vizualizari

 

Prajitura cu bezea si capsuni

 

INGREDIENTE

  • capsuni: 600 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar:150 gr
  • ulei:150ml
  • 6 oua;
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 50 ml
  • 1lg coaja rasa de la o lamaie
  • Pt bezea:
  • albus de ou de la 4 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si capsuni:

Se separa ouale pt prajitura si se bat albusurile bine cu zaharul peste ele (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu lamaie, amestecand usor.


Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra se pun capsunile intregi daca sunt de marime medie si jumatati daca sunt prea mari. Se introduce la cuptorul preincalzit la 220 de grade. Se tine 5 minute la 220 de grade. Si 15 minute la 210 grade. Ultimele 5 minue cand dupa testul scobiotorii prajiotura este gata: se scoate si se ortneaza cu albusurile batute spuma cu putin zahar ca la bezea si se mai baga la cuptor pt 5 minute la 150 de grade cat sa se faca bezeaua de deasupra, Se scoate si se lasa sa se raceasca , abia apoi se taie mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adry88 1

02.07.2011, 16:42

tare buna

Lau 1

02.07.2011, 23:19

buna

babi5 1

06.06.2013, 17:12

bunnnnnnnnnn!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "INGHETATA" in 3 culori