Tort Ying si Yang

de cristinne in Torturi, 4 Dec 2011 | 2334 vizualizari

 

Tort Ying si Yang pentru ziua mea:) Tort cu crema ganache de ciocolata amaruie, zmeura si crema de vanilie

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua;
  • 6 lg de zahar brun;
  • 1 lg acao neagra;
  • 1 plic praf budinca Crem-ole

Crema ganache ciocolata:

  • 300 gr ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 250ml frisca lichida din smantana;
  • 2 picaturi esenta rom;

Crema de vanilie:

  • 2 cutii de 500gr crema fina de branza (mascarpone)
  • ~cateva lg zahar farin;
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 200ml frisca lichida din smantana

Decor:

  • cateva lg de ganache de ciocolata;
  • 2 lg de lapte;
  • o mana de migdale
  • o mana de zmeura congelata si deghetata intre timp
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ying si Yang:

Blat: se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu zaharul; Se adauga cate un galbenus pe rand mixand in continuare; se adauga un praf de sare si la final si plicul de Creme-ole impreuna cu lingurita de cacao neagra (ca sa iasa un blat mai negru) Se pune in forma de tort si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se coace (in 10- 15 minute la mine a fost gata; se face testul scobitorii). Se scoate , se raceste, se taie pe din 2.


Crema ganache de ciocolata neagra: Se pune la incalzit frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele, pana ajunge la pct de fierbere apoi se ia de pe foc si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata si se ingroasa compozitia. Se lasa la racit un pic.


Crema de vanilie: se bate frisca impreuna cu semintele de vanilie. Se amesteca foarte bine crema de branza cu zaharul si apoi cele 2 mixuri impreuna.


Se asambleaza tortul: blat, apoi crema de ciocolata, apoi zmerua peste ea, apoi iar blat, apoi crema de vanilie, si la final jumatate ciocolata (pastrati 2 lg de ganache pe care o diluati cu lapte daca doriti modelul ying si yang).


pe margine am pus migdale prajite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ying si Yang" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (26)

aziz 1

05.12.2011, 08:18

La multi ani fata frumoasa!!!!

gaby_gabytza 1

05.12.2011, 11:11

la multi ani

MIUTA 1

05.12.2011, 14:04

La multi ani!
Simbolul Taiji de pe tort sper sa-ti transmita energia care este mai benefica din Yin(feminitate,imaginatie,creativitate...) si Yang(multa lumina si caldura sufleteasca)
Foarte frumos,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!