Tort "Martisor"

de cristinne in Torturi, 1 Mar 2012 | 6444 vizualizari

 

Tort 'Martisor' cu coacaze rosii si crema de cicolata alba cu lamaie si cocos

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 lg de faina
  • 5 lg de zahar
  • 1 vf de sare;
  • Crema de cocos:
  • fulgi de cocos;
  • crema de branza (500 gr);
  • 200 ml frisca din smantana dulce;
  • 1 vanilie;
  • 200 gr zahar pudra
  • zeama de la o lamaie stoarsa;
  • Glazura:
  • 2 ciocolate albe;
  • 100 ml smantana dulce pt frisca;
  • Sirop:
  • zeama de la o lamaie;
  • 4 linguri de apa fierbinte;
  • o juma de baton de vanilie

   

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Martisor":

Blatul:


Se freaca spuma albusurile. Se adauga zaharul pana iesea ca o bezea. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga faina si se pune in forme de tort si se coace la foc mediu( 200 grade) 10-15 minute(depinde de cuptor)


Crema:


Se freaca crema de branza cu zaharul pudra. Se bate frisca lichida. Se adauga si aceasta la crema, se mai pune si vanilia si fulgii de cocos (cateva linguri bune).


Glazura se face la cateva ore dupa: se topeste la microunde 2 ciocolate albe (200gr) cu 100 ml de frisca lichida din smantana si se toarna pe tort.


Siropul: se amesteca tpate ingredientele pe foc mic si cand s-a topit zaharul se insiropeaza fiecare felie de tort, apoi se pune crema si tot asa.


Se orneaza cu coacaze rosii (in ton cu martisorul)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Martisor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

cristinne 1

08.03.2012, 16:45

Aoleu Simo.. pupati-as cand am vazut ca ai scris avort spontan m-am speriat fato! Si acum fara gluma... ZI Doamne fereste..si nici in gluma sa nu mai spui asa ceva! in viata ta!
ca m-ai facut sa tremur...sa te pazeasca cel Sfant vreodata de ceva atat de ingrozitor si de terifiant!

diaconta 1

04.12.2012, 08:55

La multi ani Cristinne!!!!

babi5 1

29.08.2013, 12:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello