Briose cu dulceata de portocale

de cristinne in Prajituri, 9 Feb 2012 | 2441 vizualizari

 

Briose aromate cu portocale.
Mie imi place culoare lor usor portocalie data si de la zaharul brun excesiv de inchis la culoare dar si de la sucul de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr iaurt
  • 150 gr unt
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • vanilie
  • sucul d ela o portocala
  • dulceata de portocale (eu am facut-o pe loc)
  • 200 gr zahar brun
  • 1/4 plic de praf de copt (adica un vb de cutit)
  • coaja rasa de portocala (un varf)
  • PS dulceata de portocale:
  •  2 portocale 
  • 200 gr zahar brun
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dulceata de portocale:

Eu am facut intai dulceata din portocale


2 portocale le-am cojit si am indepartat coaja alba (prostie din partea mea ca daca lasam cu tot cu coaja cred ca iesea mai buna..asa nu prea a avut gustul intens de portocala daca coaja a fost indepartata.dar o sa stiu pe viitor). Se pun la fiert cubuletele de portocala si se arunca prima apa dupa ce au fiert primele 2 minute. Apoi se amesteca cu 200 gr de zahar si se caramelizeaza pe foc usor la foc mic pt cateva minue, lasandu-se apoi sa fiarba usor cateva minute pana scade zeama si pana se leaga usor (o sa vedeti) Oricum nu o facem pt pastrat la borcan, asa ca e ok oricum ar fi. Se ia si se lasa la racit.


Briosele: Se freaca zaharul cu untul tinut la temperatura camerei inainte, f bine. Se adauga rand pe rand cate un ou. Se adauga apoi sucul de portocale amestecat cu iaurtul. Se freaca totul ff bine si se adauga si restul de ingrediente.


Se toarna in forme(am ramas fara hartiute, asa ca am tapetat cu unt si faina formele de teflon).O parte de aluat, apoi o lg de dulceata de portocale, apoi iar o lg de aluat.


Se da la cuptorul preincalzit pt 20-25 de min la 200 de grade


Ies ff moi si aromate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

10.02.2012, 10:58

Delicioase......

mena29 1

10.02.2012, 15:00

Vreau si eu una pentru

Sim0na 1

15.02.2012, 20:25

Bune!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute