Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Aug 2011 | 6349 vizualizari

 

Astazi va propun o nebunie de prajitura, un fel de cheesecake cu zmeura exact pe gustul meu adica fara blat de biscuiti cu unt. Aceasta prajitura este facuta cu un blat fraged pentru tarta si este mult mai bun decat cel de biscuiti (in opinia mea).

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  •  Umplutura:
  • 450 g crema de branza
  • 300 g zmeura
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • Vanilie/coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura:

Aluat:


Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat.


Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul. Se adauga faina(schimbati paletele si puneti-le pe cele spirala). Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20-30 minute la figider.


Umplutura:


Ouale e mixeaza cu zaharul pna ce acesta se topeste,apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea( vom obtine o compozitie cremoasa). Se adauga amidonul si vanilia si se omogenizeaza


Aluatul rece se pune pe masa infainata si se intinde intr-o foaie. Se ruleaza pe sucitor si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt(doar la baza). Se niveleaza marginile , se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5 minute la cuptorul(preinalzit). Se scoate tava din cuptor, se toarna ½ din crema,apoi se aseaza zmeura (congelata) si restul de crema.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 20 minute,apoi se scoate folia si se lasa la foc mediu-mic pana se rumeneste deasupra si pe margini.


Se lasa sa se raceasca,apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste pudrata cu zahra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

meosiris 1

30.08.2011, 11:02

Ce bine arata!

Anamaria7 1

31.08.2011, 22:25

vai, ce minunatie, Andreea

babi5 1

07.10.2014, 08:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov