Gogosici americane

de cristinne in Dulciuri, 19 Noi 2010 | 3603 vizualizari

 

Dragalase si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • drojdie: jumatate de cub
  • zahar: 5 linguri cu varf;
  • lapte: 350 ml;
  • oua: 3;
  • esente : vanilie, zahar vanilat
  • faina: 700 gr;
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ulei pt prajit : 400ml
  • pentru decor: alune pisate, ciocolata, scortisoara, zahar pudra, fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosici americane:

Se pune drojdia la inmuiat cu un pic de zahar. Se separa ouale si se bat galbenusurile si albusurile separat. Se incalzeste laptele foarte putin impreuna cu zaharul si se face aluatul din faina plus drojdia si galbenusurile, plus laptele turnat usor pana se incorporeaza tot in faina; la final se adauga si albusurile si esentele de vanilie. Se framanta frumos si se adauga si 2 linguri de ulei. Se lasa la dospit pentru minim jumatate de ora, pana creste si isi dubleaza volumul.


Se taie apoi cate o bucata care se intinde si se fac cerculete cu paharul iar in mijloc gauri (am folosit un dop de la o sticla). Se prajesc pana devin aurii pe ambele parti apoi se scot pe servetele pt surplusul de ulei.


Se piseaza alunele, se topeste ciocolata, se amesteca scortisoara cu zahar pudra, se scot fulgii de cocos si apoi se face fiecare gogosica dupa preferinte. Eu am facut de toate pt toti!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosici americane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

elena1988 1

15.03.2011, 18:28

adry88 1

11.05.2011, 15:14

ccrisstiana 1

14.01.2012, 15:32

o reteta demna de adaugat la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post cu cacao si fructe deshidratate