Prajitura cu lamaie si cocos

de cristinne in Prajituri, 27 Dec 2010 | 9624 vizualizari

 

Pufoase si identice cu decorul de afara de iarna: fulguite!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • faina:250 gr;
  • ulei: 150ml;
  • zahar farin:200gr;
  • apa minerala: 150ml;
  • oua: 5;
  • esenta lamaie;
  • coaja de lamaie rasa;
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • frisca lichida: 400ml;
  • esenta lamaie;
  • fulgi de cocos: 1 mana;
  • Sirop:
  • 1 lamaie;
  • 1 portocala
  • miere de albine
  • Decor:
  • sirop:fulgi de cocos;
  • felii lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si cocos:

Blatul.


Se separa oale. Labusurile se bat spuma cu zaharul farin. Galbenusurile se bat cu uleiul si apa minerala. Se incorporeaza faina , praful de copt stins cu lamaie, coaja de lamaie si esenta. La final se incoporeaza si albusurile batute. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit (5minute la 240 de grade si inca 10 minute la 200 de grade). Se scoate. Se raceste si se taie pe jumatate.


Crema.


Se bate frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar farin, un pliculet de intaritor de frisca si esenta de lamaie.La final se amesteca impreuna cu fulgii de cocos.


Siropul.


Se stoarce lamaia si portocala si se amesteca cu miere de albine (2 lingurite).


Se insiropeaza primul blat cu jumatate din sirop. Se pune crema obtinuta. SE uniformizeaza. Se pune si capacul (blatul 2) se insiropeaza si acesta si se decoreaza cu fulgi de cocos si feliute de lamaie. Eu am folosit un pahar de vin cu marginile de sticla fff subtiri si am decupat cu paharul ud prajituri in forma rotunda. Se da la rece 2 ore


PS: se consuma si prajiturile obtinute pe loc "stelutele" ce au ramas in urma decupajului prajiturilor;)..care sunt delicioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

nadina73 1

28.12.2010, 17:03

elena1988 1

08.02.2011, 13:47

bianca92 1

13.10.2013, 09:44

trebuie sa fie foarte foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crap crocant-picant  cu garam marsala

ieri la 20:43

Madlene cu lamaie si coacaze

de katty 5

ieri la 18:37

Cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty 5

ieri la 18:17

Friptura de miel cu tarhon

de katty 5

ieri la 18:13

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune