mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI411
Retete / Mezel de casa

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

In Mezel de casa la 24 Ian 2022

Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra .  In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa . Ceapa nu trebuie curatata , doar se spala si se taie in doua . Dupa fierbere se arunca . Nu...

Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)

In Mezel de casa la 10 Sep 2021

 Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii . Bucatile de slaninuta le-am taiat in trei parti  aproximativ egale cam de marimea unei palme ....

Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie

In Mezel de casa la 5 Iul 2021

 Se taie bucatile de slanina de marimea unei palme . Puneti la fiert slanina in apa cu sare . In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin. Acum se pun si cojile de ceapa . Fierbeti totul cam 20-30 minute . Cu ajutorul unei furculite ...

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

In Mezel de casa la 21 Mar 2021

Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti . In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din muratura . Eu am fiert slaninuta la foc potrivit cam 40 minute. Se incearca cu o furculita daca are...

Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

In Mezel de casa la 8 Feb 2021

Bucata de slanina se pune la fiert in moare . Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe . Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata . Fierbeti cam 20 minute . Asta depinde de slaninuta . Noua ne place sa nu fie fiarta pana se...

Racituri din urechi si adidasi de porc

In Mezel de casa la 7 Feb 2021

Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special pentru oase se taie piciorusele in cate trei parti .Urechile se taie in fasii de cate 2 degete ....

Jambon fiert cu usturoi si boia

In Mezel de casa la 14 Mai 2020

Feliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea. Se lasa jambonul sa se raceasca in zeama in care a fiert. Astfel se va patrunde mai bine de aromele...

Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

In Mezel de casa la 21 Ian 2020

Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa . Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru . Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat . Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua...

Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia

In Mezel de casa la 19 Noi 2018

Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale. Spalati bucatile de slanina cu apa calda. Increstati usor slanina formand mici patrate. Prin increstare se patrunde mai repede la fierbere si se usturoiaza mai usor bucata in adancime. Puneti bucatile de slanina...

Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

In Mezel de casa la 10 Noi 2018

Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici. Limpeziti prunele uscate. Cojile de ceapa se spala. Curatati usturoiul. Se pune la fiert slanina impreuna cu prune uscate, coji de ceapa si foi de dafin. Fierbeti slanina timp de 15-20 minute . Daca se...

Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere

In Mezel de casa la 5 Oct 2018

Bucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea. Puneti la fiert slanina cruda intr-o oala. Apa trebuie sa acopere lejer bucatile de slanina. Sarati si...

Jumari banatene cu mere si lapte

In Mezel de casa la 1 Oct 2018

Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile mai mici. Merele se spala se taie in felii mai mari [in opt]. Se curata de casulia cu seminte din...

Slanina popricata cu usturoi verde

In Mezel de casa la 29 Mai 2017

Bucatile de slanina cu straturi de carne se taie in bucati potrivit de mari 10/10 cm . Se pun bucatile de slanina la fiert, in apa sarata cu pudra de usturoi, foaie de dafin si piper, timp de 20 minute. Usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Dupa fierbere, se scurge...

Caltabosi /cartabosi de casa

In Mezel de casa la 21 Feb 2017

Pentru inceput, se curata bine maruntaiele de porc de zgarciuri. Se indeparteaza cu grija fierea [bila ] de pe ficat. Rinichii se despica in doua, se curata bine si se spala din mai multe ape. Eu am lasat timp de 30 minute organele in apa rece, ca sa mai traga sangele din...

Racitura cu curcan si castraveti murati

In Mezel de casa la 31 Ian 2015

Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune . Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele . Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea . Se fierbe o ora , se...

"Cozonac" de carne

In Mezel de casa la 11 Dec 2014

Morcovii , telina , ardeiul si ceapa  se taie  cuburi si se amesteca cu carnea, ouale , pesmetul ,mozzarella , masline ,carnaciori rondele , sare si boia .  Se uda o foie de copt si cu ajutorul ei se formeaza un sul de carne tocata care se transfera cu tot cu hartie intr-o tava...

Pate de ficat cu carne

In Mezel de casa la 13 Oct 2014

Ficateii se curata de pelite. Se spala si se taie marunt . Pieptul de pasare se spala si se toaca marunt . Intr-o cratita teflonata topiti 3 linguri de unt in uleiul de masline si prajiti usor bucatelele de piept . Cand acestea devin albicioase adugati si ficateii si se prajesc...

Sunca fiarta in moare (zeama de varza acra)

In Mezel de casa la 15 Mar 2014

Se fierbe 2 ore sunca in moarea  in care ati pus cimbru , piper , foaie de dafin si usturoiul curatat . Daca moarea este prea sarata o diluati cu apa .La mine nu a fost necesar pentru ca nu fac moarea sarata in exces . Am avut o moare rozosina de mai mare dragul . Daca sunca este...

Slanina cu boia 2

In Mezel de casa la 27 Aug 2013

Portionati slanina in table de marimea adoua palme . Fierbeti in apa sa o acopere,cu sare , piper boabe , foaie dafin si otet de mere . Scurgeti de apa . Preparati o pasta din usturoi blenduit cu sare , ulei si boia Cat este calda o increstati in patrate si ungeti cu sosul de usturoi...

Slaninuta cu boia

In Mezel de casa la 1 Dec 2011

Bucata de slaninuta se fierbe 30 min . in zeama de varza acra la care adaugati piperul boabe si foile de dafin. Scoteti slaninuta din lichidul in care a fiert , o increstati cu cutitulsi o ungeti cu usuroiul tocat piper si boia . Serviti rece cu ceapa rosie , hrean in otet , rosii , ardei ,...

Ceafa afumata (de casa )

In Mezel de casa la 28 Iun 2010

ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele  , mai putin boiaua si usturoiul .  este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min .  ceafa se scurge de zeama ,  cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat . se...

Slaninuta cu boia

In Mezel de casa la 14 Ian 2010

spalati slanina si o increstati . o puneti la fiert cu usturoiul taiat feli  si sare [reteta spune sa pui mujdei de usturoi dupa ce o scoti de la fiert, eu prefer sa fierb usturoiul cu slanina e mai usor , light daca se poate spune ]. dupa ce a fiert se scoate din apa si cat e...

Afisate 1 - 22 din 22 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]