mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI411
Retete / Aperitive / Garnituri

Platoul cu aperitive de Craciun

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2021

  Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou .  In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru platoul rece . Am spalat si am feliat legumele . Am taiat rondele carnatul si felii rotunde salamul....

Aperitiv spirale cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2021

 Foietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte si se taie in 16 bucati egale de marime dreptunghiulara-alungita.  Deasupra fiecarei bucati de...

Cartofi rantaliti ardelenesti

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2021

 Cartofii se curata, se taie  cuburi si se spala . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare . Cat timp fierb cartofii se taie ceapa verde  si patrunjelul marunt marunt . Prajiti usor ceapa si patrunjelul in ulei pana incepe sa se inmoaie . Puneti boia si...

Omleta 3 in 1

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2021

 Bagheta se taie pe jumatate si apoi se feliaza . Carnatul se taie rondele Ceapa si ardeii se maruntesc . Oule se bat cu putina sare . Puneti la prajit  mai intai carnatul care va imprumuta aroma sa uleiului . Adugati api ardeii painea si ceapa ....

Aperitiv cu placinta greceasca

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2021

Placinta se decongeleaza la temperatura camerei . Ungeti o tava incapatoare cu ulei sau puneti o folie de copt . Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 180 Grade C , timp de 45 minute . Carnatul chorizo se taie rondele . Jambonul de Serrano se feliaza in felii...

Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2021

Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute . In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite . Scurgeti mozzarella de bufala si mini8mozzarella de saramura in care au fost pastrate . Le puteti pune la scurs intr-o strecuratoare pana cautati...

Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 15 Mar 2021

 Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi . Prazul si usturoiul se toaca si se pun sa se soteze in untura de gaina [ nu conteaza cat de marunt...

Ciuperci umplute cu Camembert si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2021

Ciupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano. Pulverizati ciupercile cu putin ulei, interior si exterior. In fiecare palariuta de ciuperci se...

Aperitiv tartine cu crema de sprot afumat

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2020

Gogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . Stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se scoate intr-un bol . Puneti peste sprot iaurtul si legumele maruntite . Condimentati cu piper cu...

Ciuperci umplute cu cabanos si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2020

Ciupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata , branza gongorzola si condimentele . Se amesteca pasta obtinuta cu pesmet .  Ciupercile se...

Aperitiv melcisori cu branza si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2020

 Aluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider . Sa nu se deformeze se lucreaza cu el rece . Se taie foaia in opt parti egale .Este de folos daca aveti o rola speciala de taiat aluaturi . Pe o parte a fiecarui dreptunghi  se presara branza de oaie si rondele...

Ciuperci umplute cu praz si gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2020

 Ciupercile se curata de codite . Daca sunt foarte proaspete  si curate .,eu  nu le curat de pelita . Ungeti ciupercile cu ulei de masline  cu ajutorul  unei pensule de  silicon. Coditele ciupercilor se taie cubulete , la fel si prazul si se...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2020

Cartofii fierti se curata si se taie rondele . Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge cu ulei si se presara pesmet . Primul strat este de cartofi . Urmeaza ouale maruntite . Se...

Palanete cu branza pe dinafara

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2020

Am reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul  ,presar afumatura, asez frumos partea superioara si o sigilez pe margini . Cu un ochi la televizor ,mai las sa creasca putin aluatul...

Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2020

Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ]. Porumbul din conserva se scurge de lichidul in care a fost...

Aperitiv oua rusesti cu caviar

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2020

Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua  pe lungime . Scoateti galbenusurile si le puneti vasul robotului . Adugati mascarpone , mustar ,iaurt ,sos...

Aperitive de sarbatoare

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2020

Feliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana . Taiati marunt jambonuul . Spalati legumele si fructele. Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se rostogolesc prin mixul de seminte . Scurgeti maslinele din saramura . Taiati rondele ardeiul...

Aperitiv peperito cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2020

 Se spala ardeii , se curata de varful la codita si se taie in doua pe lungime . Codita nu va fi taiata de tot pentru aspect si colorit. Se amesteca branzica Fagaras cu branza daneza ,pana la omogenizare . Daca compozitia este prea ferma , puneti putina smantana cum am...

Piept de pui umplut cu cabanos si gogosari marinati

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2019

Pieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor .  Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama . Alegeti un cabanos uscat si subtire pe care il veti introduce cu usurinta in pieptul de pui . Taiati pieptul de pui in doua pe lungime...

Paine in ou imbunatatita, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2019

Se bat oule spuma impreuna cu sare, pudra de turmeric, piper si chilli. Feliati salamul. Taiati cubulete cascavalul. Se taie ceapa rosie rondele si rosiile se feliaza. Se pulverizeaza o tava non-aderenta cu ulei. Daca feliile de paine sunt prea tari le lasati putin sa...

Aperitiv bruschete cu pate de ficat de pui

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2019

Ficateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei . Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit. Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt . Se adauga boiaua si crenguta de cimbru . Cand ficateii si pieptul de pui sunt patrunse se trage tigaia...

Cozonac de mamaliga cu patru feluri de branza si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2019

Se prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat . Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul . Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "' Rumeniti slaninuta afumata in untura proaspata de porc . Eu tocmai facem niste jumari . Opriti...

Omleta cu masline, sir afumat si rosii

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2019

Ouale se bat spuma. Sarati. Adaugati smantana si faina si omogenizati amestecul. Se taie rosia  bucati si se soteaza usor in tigaia cu ulei . Turnati amestecul de oua. Presarati sir-ul taiat pe deasupra si distribuiti in tigaie maslinele negre . Reduceti focul si...

Cartofi ca cei prajiti

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2019

Cartofii se curata si se taie in bucati lunguiete -ca si cartofii prajiti aia de casa ,mai generosi . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare si cu legatura de patrunjel verde . Cand cartofii sunt aproape fierti se transfera intr-o tava  teflonata . Pudrati pe deasupra...

Aperitiv oua umplute cu leber de casa

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2019

Ouale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta . Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie tari . Decojiti ouale si le taiati un capacel  . Se scot galbenusurile . Galbenusurile se...

Aperitiv rosii umplute cu branzica

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2019

Rosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am scos din rosie la o ciorbita de legume. Mai trebuie sa taiati o fasie subtire la baza rosiei, astfel...

Papara cu piept de pui afumat

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2018

Pieptul de pui se feliaza si se pune la prajit in tigaia cu ulei  . Coditele de ceapa se spala si se taie rondele . Ouale se sparg pe rand pentru a le verifica prospetimea . Ouale se bat spuma .Sarati si piparati .  Se pun in oule batute laptele si se...

Platou - aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2018

Feliati branza cu busuioc. Taiati felii pieptul de pui afumat. Daca este necesar taiati rondele salamul cu piper. Curatati si spalati legumele. Taiati rondele kapia. Taiati castravetii pe lung. Nu sarati legumele, daca acestea nu sunt servite imediat se...

Garnitura cu cus-cus

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2018

Cepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din patrunjel Eu am maruntit morcovul si patrunjelul cu ajutorul blenderului vertical in vasul acestuia....

Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2018

Ouale se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si otet. Dupa 15-20 minute se scurg ouale de apa fierbinte si se pun in apa rece. In timpul in care fierb ouale preparati sosul prin amestecarea ingredientelor date. Uleiul se pune in fir subtire, amestecand ca la maioneza....

Afisate 1 - 30 din 138 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]