mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI411
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv cu branzeturi si fructe

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2018

Strugurii se spala si se desprind de pe ciorchine. Spalati capsunile. Spalati frunzele de menta. Feliati branza Brie si Gorgonzola. Scurgeti mozzarela de lichid. Pe un platou frumos [colorat ] asezati branzeturile. Printre branzeturi asezati capsuni, struguri si...

Ton cu sfecla rosie si mascarpone

In Aperitive / Garnituri la 25 Mar 2018

Ceapa rosie se toaca marunt. Maruntiti caperele. Taiati cubulete mai mici sfecla rosie. Mascarponele trebuie adus la temperatura camerei pentru ase putea amesteca mai usor. Se amesteca tonul cu mascarpone. Adaugati restul ingredientelor amestecand pana la...

Aperitiv gustare simpla

In Aperitive / Garnituri la 23 Mar 2018

Salamul se curata de membrana si se feliaza .Aceasta este o regula la servirea salamului pe o farfurie cu aperitive . Ouale se fierb  , se curata si se taie jumatati . Legumele  se curata , se spala si se feliaza . Telemeaua se feliaza . Maslinele se spala cu...

Aperitiv a la Vasi

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2018

Cartofii se taie feliute subtiri - dupa plac. Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt. Rulada de cas se taie in doua si se feliaza. Pentru inceput se prajesc cartofii pana devin usor rumeni in tigaie non-aderenta. Distribuiti in mod egal cascavalul. Faceti...

Platou cu aperitive II

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2018

Spalati legumele si fructele. Feliati ardeii. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri . Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ] Feliati muschiul file. Scurgeti...

Aperitiv ciuperci umplute cu pui si legume

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2017

Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele. Legumele se ccurata si se spala. Taiati legumele grosier. Maruntiti legumele [ ceapa , usturoi , morcov , gogosar , codite de ciuperci ]cu ajutorul robotului de bucatarie . Amestecati legumele maruntite cu ...

Papara cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2017

Ciupercile se spala si se feliaza . Muschiul file se taie fasii . Patrunjelul verde se spala si se toaca . Oule se bat bine cu sare si lapte . Uleiul se pune la incins si se prajesc usor feliutele de muschi file .  Se aduga si ciupercile peste care se presara nucsoara...

Aperitiv ciupercute crocante

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2017

Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece. Se pun ciupercutele intr-un bol si se sareaza. Condimentati cu piper si nucsoara. Adaugati rozmarinul tocat. Se pune si faina alba peste ciuperci si se amesteca. Bateti un ou si adaugati peste...

Aperitiv ciuperci umplute cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2017

Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele. Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde. Amestecati branza de burduf cu legumele tocate. Umpleti ciupercile cu acest amestec. Rosiile se taie...

Aperitiv cartofi Apollo

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2017

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari ca pentru cei natur. Spalati inca dintr-o apa cartofii. Se pun la fiert, in apa cu sare. Cartofii nu se fierb excesiv, pana devin sfarmiciosi. Din aceasta cauza, alegeti cartofi cu coaja rosie care vor ramane mai fermi la...

Aperitiv cald cu ou de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2017

Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele. Sarati si presarati deasupra oregano uscat. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se indeparteze surplusul de faina. Prajiti in ulei incins pe ambele parti, cate 2 minute [ se vor coace si...

Aperitiv placintele cu cartof si spanac

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2017

Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca. Usturoiul se curata. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza. Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati...

Tigaie cu ciuperci, mozzarella si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2017

Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si amestecati. Cand ciupercile au inceput sa se inmoaie, am adaugat si rosiile taiate bucati....

Papara (ratota) cu carnat

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2017

Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine]. Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte. Taiati ardeii rondele. Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici. Infierbantati uleiul...

Aperitive platou cu ciupercute in malai

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2016

Ciupercutele se limpezesc in jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o sita. Se pun ciupercile intr-un bol si se condimenteaza cu amestecul de legume deshidratate. Se prepara din faina alba, mustar, turmeric, sare, piper si apa un amestec de grosimea unei smantani mai lichide ....

Aperitive platou cu gustari

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2016

Taiati cuburi sunca si cascavalul. Spalati rosiile, strugurii si busuiocul verde. Taiati in doua rosiile. Scurgeti maslinele de zeama cu saramura. Cu ajutorul scobitorii, fixati sunca cu rosie galbena, cascavalul cu strugure, mozzarella cu rosie si busuioc....

De-ale gurii

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2016

Spalati, curatati si feliati legumele. Sarati usor legumele. Feliati mezelurile. Feliati branzeturile. Asezati pe platouri ingredientele alternand mezelurile cu branzeturi si legume. Platourile trebuie facute cu putin timp inainte de servire pentru a avea aspect...

Branzica in ulei de masline

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2016

Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica . Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm Spalati ierburile verzi . Curatati ardeiul iute .Feliati ardeiul rondele . Curatati si feliati usturoiul . Asezati branza in borcane...

Aperitiv rustic

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2016

Salamul se desface de membrana si se feliaza . Feliati cascavalul afumat si casul de vaca . Spalati ardeii si ceapa verde. Feliati ardeii. Asezati frumos pe platou toate ingredientele. Pe deasupra razuiti putin cas . Daca nu serviti imediat inveliti...

Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2016

Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati. Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn. Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor. Feliati cubulete slanina afumata. Spalati...

Slanina fiarta cu boia si usturoi verde

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2016

Se spala slanina pentru fiert si se portioneaza in bucati de marimea unei palme . Se pune slanina intr-un vas incapator in asa fel incat sa nu se suprapuna . Se aduga deasupra zeama de gogosari , apa , piper boabe, sare , foi dafin , codite de ceapa verde si se pune la fiert .Acoperiti oala...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2016

Mezelurile se feliaza subtire  . Feliati si rulada de cascaval . Mozarella se scurge de lichid Legumele se curata si se spala . Snitelul se taie bucati . Maslinele se scurg de saramura si se limpezesc . Castravetii murati se taie rondele ....

Oua de Pasti vopsite cu hartie creponata

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2016

Ouale se degreseaza bine de impuritati cu ajutorul unui buretel  si cu detergent de vesela . Limpeziti bine ouale din mai multe ape . Se pun ouale la fiert intr-o oala incapatoare cu apa . Apa trebuie sa depaseasca bine ouale . In apa de fiert se aduga o lingura de sare si doua...

Pateu de ficat cu visinata si migdale

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2016

Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele . Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust...

Ciuperci umplute cu carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2016

Ciupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt. Legumele se curata si se spala. Cascavalul se razuieste. Se toaca cat mai marunt  pieptul de pui, rosiile uscate, ardeiul prazul si usturoiul. Tot ce s-a tocat se amesteca cu...

Mini-rulada cu carne si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2016

Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute. Se scot in apa rece, apoi se curata de coaja. Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se blenduiesc sau se rad pe razatoare. Se amesteca carnea tocata cu oul crud, pesmet, sosurile, mustar, condimente si sare. Se...

Omleta cu muschi file si rosii uscate

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2016

Muschiuletul file de porc se taie cuburi. Rosiile uscate se feliaza. Ouale se sparg pe rand separat pentru a le verifica prospetimea. Daca galbenusul se imprastie sau este patat eu nu le folosesc. Se prajesc usor cu ulei  bucatile de muschiulet intr-o tigaie....

Mizilic

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2016

Se  feliaza salamul, telemeaua si cascavalurile. Se curata si se spala legumele. Se desareaza  prin spalare cu apa rece maslinele daca este cazul. Se feliaza ardeii. Se e spala strugurii. Asezati  estetic toate ingredientele pe un platou....

Ciuperci aperitiv la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2016

Am limpezit prin jet de apa ciupercile si le-am lasat sa se scurga. Am taiat felii rosiile uscate. Am portionat cascavalul. Se pun ciupercile intr-o tigaie ne-aderenta, se pudreaza cu nucsoara si se pulverizeaza putin ulei . In fiecare ciuperca se distribuie o bucatica...

Platou cu aperitive

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2016

Preparati feliile cu piept de curcan . Preparati chiftelutele . Feliati salamul , sunca si telemeaua . Spalati legumele . Feliati ardeii . Aranjati tote ingredientele frumos pe un platou mare .

Afisate 31 - 60 din 138 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]