Pateu de ficat cu visinata si migdale

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2016 | 868 vizualizari

 

Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la  pasarile de curte ale soacrei . A iesit atat de bun incat am crezut ca nu mai las si la altii . Exclamam razand ,, Sa ia cineva pateul de la mine !!!"O sursa de inspiratie anume nu am avut  . La o reteta frantuzeasca mi-a placut adugarea de cherry , la alta mi-au placut migdalele . Pentru ca mi-a parut usor dulceag cu cherry adugat am balansat gustul cu mustar . Am obtinut un pateu fin si cremos cu un placut gust dulce-  usor acrisor .Amestecul de texturi , pufos si crocant ,  de asemenea este uimitor .Un asa preparat nu mi-e rusine sa-l pun pe masa nici talentatului si plinului de umor Godina !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr ficatei de curca si rata
  • 100 gr bacon
  • 1 pahar lapte
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 praz
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 2 -3 linguri cherry sau visinata
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • nucsoara pudra
  • fulgi de migdale
  • merisoare
  • mere
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu visinata si migdale:


  1. Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele .

  2. Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust placut la gatit .

  3. Scurgeti laptele de pe ficat si clatiti bine cu apa rece .

  4. Lasati ficatul sa se scurga bine de lichid intr-o sita .

  5. Curatati si spalati bine prazul . Maruntiti prazul .

  6. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti ulei ,o lingura de unt si baconul feliat .

  7. Inabusiti prazul si adugati ficateii , cimbrul , foile de dafin si usturoiul taiat fin .

  8. Se amesteca si se pune visinata .

  9. Cand s-a evaporat lichidul[5-10 minute ] se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca bine .

  10. Se indeparteaza foile de dafin .

  11. Adugati restul de unt , mustarul , sare si nucsoara[ dupa gust ] .

  12. Omogenizati compozitia cu blendarul pana obtineti o pasta fina .

  13. Pateul se poate pune in forme mici tapetate cu fulgi de migdale care apoi se rastoarna .

  14. Serviti pateul cu visinata si migdale insotit de felii acrisoare de mere si merisoare dulci uscate .

 

TIPS-URI

1

Ficatul tinut in lapte va avea un gust placut si va fi pufos cu gust placut la gatit .Este valabil pentru toate sortimentele de ficat .

2

Sararea ficatului se face obligatoriu la sfarsit .Sarat la inceput el va fi tare .Sarat la sfarsit va avea un interior pufos si gustos .

3

Un pahar de vin rozee usor fructat ar fi cel mai potrivit pentru acest preparat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu visinata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:36

Daniela

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:37

Dia de trei cate trei sau or fi cate doua :S

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:37

Aurelia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov