Branzica in ulei de masline

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 1439 vizualizari

 

,,Ziua cand imi rasfat nevasta '' . Eu as fi multumita cu branzica aceasta insotita de un zambet cald si un pahar de vin . Personal prefer proseco .Branza in ulei de masline se prepara usor , rapid si se poate pastrata timp indelungat in frigider . Garantez ca va fi consumata rapid .Reteta  versatila permite o multitudine de combinatii , dupa gustul fiecaruia .

 

INGREDIENTE

  • Telemea de vaca /oaie , mozzarella
  • Ulei masline de caitate
  • Piper rosu/Piper mozaic
  • Fulgi de chilli
  • Rozmarin/busuioc verde/cimbru verde/menta verde /oregano verde/cimbrisor salbatic
  • Masline verzi/negre/natur /umplute
  • Ardei iute -diferite culori
  • Rosii uscate [eu am folosit rosii uscate cu seminte , conservate in ulei de masline]
  • Seminte decorticate diverse, dovleac/floarea soarelui
  • Usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzica in ulei de masline:


  1. Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica .

  2. Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm

  3. Spalati ierburile verzi .

  4. Curatati ardeiul iute .Feliati ardeiul rondele .

  5. Curatati si feliati usturoiul .

  6. Asezati branza in borcane intercalata cu condimente , ardei iute , ierburi .

  7. Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .

  8. Tasati usor , adugati branza daca se mai poate .

  9. Completati cu ulei de masline , de calitate . Aveti grija ca uleiul sa treaca peste ultimele bucati de branzica .

  10. Daca aveti nevoie sa grabiti marinarea se poate folosi ulei cald .

  11. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Cantitatiile sunt aleatorii in functie de marimea borcanului.Ingredientele principale sunt branza si uleiul de masline. Se condimenteaza dupa gust si preferinta.

2

Alegeti o branza ferma care nu se sfarma .

3

Nu sarati , telemeaua contine suficienta sare .

4

Nu aruncati uleiul ramas , aromatizat si picant este delicios la prepararea bruschetelor. Eu l-am folosit la modelarea chiflelor cu faina de secara coapte in casa .

5

Pentru grabirea marinarii puteti incalzi uleiul.

6

Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .

7

Folosind borcane cu inchidere ermetica puteti transporta preparatul la petreceri campenesti sau se pot face cadou !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzica in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Bya

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Rux de zece ori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi (la tuci)