Branzica in ulei de masline

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 828 vizualizari

 

,,Ziua cand imi rasfat nevasta '' . Eu as fi multumita cu branzica aceasta insotita de un zambet cald si un pahar de vin . Personal prefer proseco .Branza in ulei de masline se prepara usor , rapid si se poate pastrata timp indelungat in frigider . Garantez ca va fi consumata rapid .Reteta  versatila permite o multitudine de combinatii , dupa gustul fiecaruia .

 

INGREDIENTE

  • Telemea de vaca /oaie , mozzarella
  • Ulei masline de caitate
  • Piper rosu/Piper mozaic
  • Fulgi de chilli
  • Rozmarin/busuioc verde/cimbru verde/menta verde /oregano verde/cimbrisor salbatic
  • Masline verzi/negre/natur /umplute
  • Ardei iute -diferite culori
  • Rosii uscate [eu am folosit rosii uscate cu seminte , conservate in ulei de masline]
  • Seminte decorticate diverse, dovleac/floarea soarelui
  • Usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzica in ulei de masline:

  1. Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica .
  2. Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm
  3. Spalati ierburile verzi .
  4. Curatati ardeiul iute .Feliati ardeiul rondele .
  5. Curatati si feliati usturoiul .
  6. Asezati branza in borcane intercalata cu condimente , ardei iute , ierburi .
  7. Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .
  8. Tasati usor , adugati branza daca se mai poate .
  9. Completati cu ulei de masline , de calitate . Aveti grija ca uleiul sa treaca peste ultimele bucati de branzica .
  10. Daca aveti nevoie sa grabiti marinarea se poate folosi ulei cald .
  11.    Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Cantitatiile sunt aleatorii in functie de marimea borcanului.Ingredientele principale sunt branza si uleiul de masline. Se condimenteaza dupa gust si preferinta.

2

Alegeti o branza ferma care nu se sfarma .

3

Nu sarati , telemeaua contine suficienta sare .

4

Nu aruncati uleiul ramas , aromatizat si picant este delicios la prepararea bruschetelor. Eu l-am folosit la modelarea chiflelor cu faina de secara coapte in casa .

5

Pentru grabirea marinarii puteti incalzi uleiul.

6

Daca am copii la masa prepar un borcan cu mozzarella , busuioc si am grija sa nu fie prea picant .

7

Folosind borcane cu inchidere ermetica puteti transporta preparatul la petreceri campenesti sau se pot face cadou !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzica in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Bya

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:48

Rux de zece ori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L