Tort aperitiv cu drob de pui

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2014 | 4820 vizualizari

 

Noi avem în familie nişte mofturoşi, care nu vor miel nici usturoi, nici aia nici ailaltă. Pentru ei (şi pentru alţi pretenţioşi aşişderea :) am pregătit un tort-aperitiv, un drob din organe de pui, copt în formă rotundă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăţei de pui
  • 1 kg pipote+inimi de pui
  • 5 legături ceapă verde
  • 5 legături pătrunjel verde
  • 1 lingură cu vârf busuioc proaspăt
  • 1 linguriţă oregano (proaspăt sau uscat)
  • o mână fire de chives
  • 1 linguriţă piper negru
  • 1 linguriţă sare
  • 6 ouă pentru compoziţie
  • 3 ouă pentru glazură
  • opţional: 3-4 fire de usturoi verde, 2 legături mărar proaspăt (la care am primit veto şi nu le-am pus :) )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu drob de pui:

Am fiert ficăţeii şi pipotele+inimile de pui în 2 vase separate, pentru că timpul de fierbere diferă. După ce s-au fiert, le-am scos din apă şi le-am lăsat să se răcească, apoi le-am tăiat în bucăţi cât mai mici, cu un cuţit.


Ceapa verde am spălat-o şi am curăţat-o, am tocat-o mărunt, am călit-o într-o tigaie cu o ceaşcă de ulei. Am pus într-un vas încăpător măruntaiele, ceapa călită, am adăugat pătrunjelul tocat şi cele 6 ouă bătute. Am adăugat chives, busuioc, oregano (tocate mărunt), sare şi piper şi am amestecat bine. Am uns cu unt şi am tapetat cu hârtie de copt o formă de tort. Am turnat compoziţia, nivelând cu o spatulă. Am introdus la cuptorul bine încins, la foc moderat, şi am lăsat să se coacă. După o oră, am scos tava şi am turnat deasupra 3 ouă bătute. Am mai lăsat circa 30 minute, până când s-a rumenit glazura de ouă. Am tăiat rece, ca pe un tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu drob de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

simonacallas 1

20.04.2014, 17:21

Rocsi

Adriana

Va multumesc mult

Lia_ 1

22.04.2014, 20:22

am sa-i dau reteta matusei mele care prepara dar nu mananca miel. sa-si faca si pt. ea un asa drob

simonacallas 1

23.04.2014, 17:48

Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui cu verdeata