Placinta cu carne tocata si cascaval

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2016 | 2487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 400 g faina alba
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 g smantana
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 500 g carne de porc si pui(am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 2 frunze de telina
  • 175 g cascaval
  • 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita marar uscat
  • Mai avem nevoie
  • 2 galbenusuri pentru uns placinta
  • faina pentru infainat masa de lucru
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata si cascaval:

Incepem cu aluatul deoarece acesta dupa ce il pregatim trebuie sa stea la frigider timp de 30 min.,timp in care ne ocupam de umplutura.


Intr-un vas punem untul moale ,taiat cubulete mici,faina,oul,smantana si sarea.


Framanatam cu mana (nu foarte mult,circa 2-3 min.).


Din aluatul obtinut formam o bila pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece,la frigider pentru circa 30 min.


Si asa cum am spus mai sus in acest timp ne ocupam de umplutura.


Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.


Dupa ce am tocat totul trecem la operatia de amestecare.


Punem la incins o tigaie mai larga ,antiderapanta si asezam carnea tocata in ea.Focul trebuie sa fie moderat.


Amestecam din cand in cand.


O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa.


Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culaoarea iar apa s.a evaporat.


Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.


Adaugam peste carne ,ouale,smantana,mararul si boiaua.


Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat .


Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Taiem cascavalul cubulete.


Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus si amestecam.


Asamblare placinta


Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.


Intindem aluatul intr.o foaie cu ajutorul sucitorului.


Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru ai da o forma egala.


Asezam umplutura pe lungimea aluatului ,pe mijlocul acestuia( ca in poza).


La capetele aluatului,atat sus cat si jos ,lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura.


Taiem partile laterale(cele din dreapta si stanga aluatului)in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.


Mai intai tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus,jos) umpluturii.


Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos.(putin oblic)


Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.


Cand am terminat operatiunea de asamblare am uns placinta cu galbenus si am asezat.o intr.o tava tapetata cu hartie de copt.



Dam la cuptorul preincalzit, la 180grade timp de aproximativ 45-50 min.


Scoatem placinta din cuptor,lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

31.10.2016, 17:35

super

anca_rm 1

01.11.2016, 14:30

ce faina este , am pus retete la favorite

CarmenDaniela55 1

28.02.2017, 15:57

superrrr!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv