Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana

de lilik in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2011 | 5455 vizualizari

 

de obicei acasa in Romania o preparam cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de papica..

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 1 borcanel mic de smantana
  • unt(eu am pus la ochi)
  • putin parmezan
  • faina de porumb(malai)
  • sare
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana:

De obicei, acasa, in Romania preparam aceasta reteta de "Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana "cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de papica..


Facem o mamaliguta moale dintr-un litru de apa si 200-210 gr malai.


Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa clocoteasca punem malaiul in ploaie,amestecam sa nu se lipeasca si dam focul mic.e gata cand se dezlipeste de pe peretii oalei.Aveti grija sa nu se arda ca este f neplacut.


Luam o forma termorezistenta mai marisoara(sau 2 mici in cazul meu) si o ungem cu unt.Presaram pe fund putina branza feta,apoi punem un strat de mamaliga fierbinte,pe care o vom nivela frumos cu o lingura unsa cu unt(o ungem cu unt pt a nu se lipi mamaliga de ea),apoi punem alt strat de branza si putin unt din loc in loc,apoi alt strat de mamaliga si tot asa pana terminam branza si mamliga.


Ultimul strat trebuie sa fie de branza,peste care vom presara putin parmezan si vom pune putin unt,dupa care dam la cuptorul incins la 200° pana incepe branza sa prinda culoare(10 minute circa).


Servim fierbinte cu smantana deasupra.


Va recomand sa preparati acesta reteta de Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

lilik 1

08.08.2011, 12:22

ms

mena29 1

08.08.2011, 13:01

lilik 1

08.08.2011, 13:04

Mena scumpa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Branza de burduf cu ou si mamaliguta