mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

campia turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1558
PRIETENI372
Retete

Desert guguluf cu branza si caise

In Dulciuri la 24 Feb 2020

Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol . Folositi mixerul de mana . In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma . Se aduga laptele si uleiul . Omogenizati . Adugati ingredientele uscate : faina , cacao si sarea . De data...

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

In Tortellini la 24 Feb 2020

Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente, lapte, pesmet, cartof, ceapa si sare. Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramana...

Crap copt cu mujdei verde

In Crap / Caras la 24 Feb 2020

Crapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un  amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper Eu am lasat pestelele la rece sa se marineze de dimineata pana dupa -amiaza . Puneti Crapul in tava si il stropiti cu ulei de...

Salata cu burata, mozzarella si rosii

In Salate la 24 Feb 2020

Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate fin. Salata aisberg se curata de frunzele exterioare si se taie mai marunt. Amestecati salata cu...

Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

In Pui la 24 Feb 2020

Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate . Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa . Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca...

Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2020

Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei . Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute . Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ]. Porumbul din conserva se scurge de lichidul in care a fost...

Salata de fusilli cu carne de vitel si rucola

In Salate la 17 Feb 2020

Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati . Pastele s efierb in multa apa sarata  respectand timpul indicat pe ambalaj . Taiati mai marunt rosiile deshidratate ,casul si caperele . Rosiile cherry se taie jumatati . Amestecati...

Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati

In Supe/Ciorbe la 17 Feb 2020

Varza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra. Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul . Legumele  se curata si taie marunt .Cartofii se taie cuburi mai marisoare . Sotati ceapa , morcovul si patrunjelul in ulei . Cand ceapa devine...

Stiuca la cuptor

In Peste la 17 Feb 2020

Feliile de stiuca se spala si se tamponeaza de excesul de lichid . Asezati pestele intr-un vas ceramic tapetat cu hartie de copt . Se  sareaza pestele si se unge cu untura proaspata de porc . Condimentati cu pipercu lamie si boia dulce afumata . Se coace stiuca la...

Crema cu sprot afumat si iaurt grecesc

In Peste la 17 Feb 2020

Ardeiul rosu s etaie marunt. Usturoiul se piseaza. Coditele de ceapa verde se taie rondele. Amestecati iaurtul cu sprotul din conserva impreuna cu legumele tocate. Pastrati o bucata doua de pestisor -pentru decor. Atentie la sare. Conserva de peste contine deja...

Carne de vacuta cu cartofi si sos de hrean

In Vita la 17 Feb 2020

Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt aproape fierte adugati si cartofii intregi . Se scot din zeama , carnea si legumele . Feliati...

Sos de hrean

In Sosuri la 17 Feb 2020

Untul se infierbanta intr-un vas mic -respectiv o tigaita . Adaugati faina alba si amestecati . Se da focul la minim si se stinge cu smantana . Incorporati hreanul si amestecati . Presarati pe deasupra piper rosu macinat sau chilli . Folositi sosul servit caldut...

Szekelygulyas- gulas secuiesc

In Porc la 17 Feb 2020

 Cepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura . Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa . Semintele de chimen le-am zdrobit in mojar pentru un plus de gust . Varza se taie fasii subtiri -fideluta . Adugati...

Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles

In Supe/Ciorbe la 17 Feb 2020

Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite . Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate . Ardeii si prazul se taie cubulete si se soteaza in putin ulei . Morcovul si patrunjelul se taie cuburi . Adugati legumele fierte...

Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie

In Mancaruri de legume la 15 Feb 2020

Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea . Aceasta operatiune are urmatorul scop :...

Paine cu faina de macinis grau integral si fulgi de ovaz

In Piine la 15 Feb 2020

 Se pune, pentru inceput, in cuva masinii de paine apa calduta, drojdia, zaharul si uleiul. Se continua cu fainurile si sarea . Setati masina de paine pe programul nr.16  -de framantare si dospire . Acest program dureaza 75 minute . Scoateti aluatul pe o...

Salata de vinete cu ceapa rosie

In Salate la 7 Feb 2020

Vinetele se lasa sa se dezghete . Ceapa rosie se curata si se toaca marunt .Sarati. Amestecati ceapa cu otetul de mere . Tocati vinetele si le amestecati cu ulei cu ajutorul unui mixer de mana . Vinetele frecate cu ulei se vor albi si vor deveni pufoase . Se...

Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles

In Porc la 6 Feb 2020

Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati . Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi . Se taie capatana de usturoi in doua si se pune cu cartofii la fiert . Cotletul de porc se feliaza si se bate in felii subtiri, cu batatorul de...

Winter soup-supa de iarna

In Supe/Ciorbe la 5 Feb 2020

Carnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la temperatura camerei . Cand carnea este aproape fiarta se aduga telina si prazul . Tot acum se pun si...

Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

In Piine la 5 Feb 2020

Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie sa fie la temperatura camerei din acelasi motiv . Am amestecat si am lasat 15 minute sa faca aluatul...

Aperitiv oua rusesti cu caviar

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2020

Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua  pe lungime . Scoateti galbenusurile si le puneti vasul robotului . Adugati mascarpone , mustar ,iaurt ,sos...

Vinete pane

In Mancaruri de legume la 3 Feb 2020

Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime . Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar. Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba . Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite ....

Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana

In Supe/Ciorbe la 3 Feb 2020

Legumele se curata si  se spala  .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor legumele in ulei. Sarati si turnati deasupra 3 litrii de apa . Puneti la fiert pieptul de curcan si...

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

In Piine la 3 Feb 2020

Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele trebuie sa fie usor caldut ca sa poata activa drojdia. Veti observa ca in 10-15 minute deja lucreaza...

Salata de rucola cu friptura de porc

In Salate la 3 Feb 2020

Spalati legumele si rucola . Zvantati rucola sau o puneti intr-un strecurator . Taiati rondele ridichile . Taiati  rosiile in bucati mai mici . Taiati cubulete friptura de porc . Amestecati toate ingredientele . Asezonati cu uleisi zeama de lamie ....

Piept de pui cu mozzarella

In Pui la 1 Feb 2020

Pieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui  perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol puneti ouale , sarea si condimentele si e amestecati . Dati bucatile de pui prin amestecul cu ou si...

Peste si lapti - la tigaie

In Peste la 31 Ian 2020

Bucatile de peste si laptii se spala .  Pestele  si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi. Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul...

Ciorba de peste cu dovlecel

In Supe/Ciorbe la 27 Ian 2020

Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper . Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin strecuratoare . Alegeti carnea de peste de pe oae si o introduceti la sfarsitul prepararii in apoi in zeama ....

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

In Pui la 24 Ian 2020

Pulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala.  Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de Provence si boia dulce de ardei. Adaugati stafidele si caciulia de usturoi taiata in  doua....

Aperitive de sarbatoare

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2020

Feliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana . Taiati marunt jambonuul . Spalati legumele si fructele. Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se rostogolesc prin mixul de seminte . Scurgeti maslinele din saramura . Taiati rondele ardeiul...

Afisate 1 - 30 din 1558 retete    

Postari recente

publicat la 24.02.2020

Desert guguluf cu branza si caise

publicat la 24.02.2020

Crap copt cu mujdei verde

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Azi ai cucerit multe inimi. Nici tu nu stii cum ai reusit.

 
 
 

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro